Kakve li je i kolike dugove u Hrvatskoj napravio Kapetan Dragan u vrijeme dok je bio u istražnom a potom u lepoglavskom zatvoru? Svakom zahtjevu Fine za dostavu adrese vezano za provođenje osobnog stečaja prethodi dugotrajna blokada zbog dugova. Fina tako po službenoj dužnosti mora preko sudske ploče uputiti Poziv potrošaču na dostavu adrese radi primanja pismena kada iz evidencije MUP-a proizlazi da netko nema prebivalište u RH. U slučaju kapetana Dragana taj je zahtjev oglašen 7. veljače ove godine i bit će aktivan na sudskoj ploči 60 dana. Za pretpostaviti je kako će se Kapetan Dragan oglušiti na ovaj Finin poziv. On je ionako zauzet aktivnostima da sve osuđenike srpske nacionalnosti koji robijaju u hrvatskim zatvorima proglasi nevinima i mučenicima. Te aktivnosti provodi preko Fondacije koja nosi njegovo ratno ime i koja je aktivna na brojnim društvenim mrežama. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Slučaj kapetana Dragana koji je postao poznat i po tome što je jedini kojeg je Australija kao svog državljana izručila zbog hrvatske optužnice za ratne zločine. Vasiljković je u toj zemlji inače živio pod imenom Daniel Snedden. Kapetanu Draganu je presuđeno u Hrvatskoj 15 godina za ratne zločine koje je počinio u odori SAO Krajine nakon odslužene zatvorske kazne preselio se u beogradski Vračar gdje je osnovao fondaciju nazvanu po svom ratnom imenu. Fondacija kapetan Dragan ima za cilj rehabilitirati i zagovarati prava Srba koji leže u hrvatskim zatvorima. Zanimljivo je kako sve Srbe koji su osuđeni u Hrvatskoj kapetan Dragan tretira kao mučenike i nevine osobe neovisno o tome jesu li osuđeni za ratne zločine ili za civilna zlodjela. Tako je na Facebook stranici te fondacije vidljivo kako je novosadski pokop oca Bojana Gudurića, jednog od osuđenika za ubojstvo vlasnika Nacionala i novinara Ive Pukanića, iskorišten da se promovira tobožnja Gudurićeva nevinost i robijanje na pravdi boga u hrvatskom kazamatu.

Vasiljkovićevo ime oglasila je Financijska agencija RH u formi 'Poziva potrošaču na dostavu adrese za primanje pismena'. U pozivu piše: 'Sukladno članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača Dragana Vasiljkovića, OIB....... da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova. Objava ovog Poziva na e-oglasnoj ploči sudova trajat će 60 dana' - piše u pozivu. Samim tim postavlja se pitanje kakve je i kolike dugove napravio bivši lepoglavski zatvorenik. 

Teoretski, Dragan Vasiljković mogao je ostati dužan zatvorskoj kantini, možda i za neke zdravstvene usluge koje je trebao tijekom robije ili pak za neke treće troškove koje je napravio u Lepoglavi ili dok je čekao na izlazak iz Hrvatske nakon odsluženja kazne. .... No, mogao je ostati dužan i za neke stvari ili situacije koje nam sada i ne padaju na pamet. U svakom slučaju zanimljivo je kako i osobe koje su u Hrvatskoj osuđene na dugotrajne zatvorske kazne upadnu u našoj zemlji u dugove. Tako smo pisali i kako je FINA bila oglasila početak osobnog stečaja ubojice Ivane Hodak. I tada smo se zapitali kako je ubojica Mladen Šlogar, koji je prema službeno objavljenom živio u štaglju prije nego što je razotkriven i osuđen te utamničen u Lepoglavi uopće mogao napraviti dugove. O tome smo pisali u veljači 2021. u članku pod naslovom: 'KRAH LEPOGLAVSKOG ZATOČENIKA: Sud traži od ubojice Ivane Hodak Mladena Šlogara popis imovine zbog bankrota'. Taj je slučaj isto bio zanimljiv jer je u tom trenutku Šlogar bio već 11 godinu iza rešetaka zbog ubojstva mlade odvjetnice, prethodno bio beskućnik pa je zahtjev suda da dostavi popis imovine bio bizaran.