Dalmatinac sa zagrebačkom adresom bio je direktor Narodnog radija prije nego što je počeo raditi za ruski Zabrežnjev koji je vlasnik brodske Rafinerije nafte, potom je krenuo u privatni biznis ali je zaglavio zbog bube u autu bivše gradonačelnice Knina i bivše državne tajnice. No, nakon izlaska iz zatvora nastavio je razvijati biznis ali i odnos s Josipom Rimac. Prethodno je bio poznat po bliskim odnosima s Doris Pinčić koji datiraju još iz vremena kada su oboje radili na Narodnom radiju, on kao direktor a ona kao radijska voditeljica. Upućeni tvrde kako su Pleslić i Pinčić godinama njegovali iznimnu bliskost kao i da je kraj tom odnosu došao kada je u njegov život ušla bivša moćna HDZ-ova gradonačelnica i bivša državna tajnica Josipa Rimac. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Sunce poslije kiše' - napisao je 8. rujna na Facebook objavi markantni Dalmatinac koji već godina živi u hrvatskoj metropoli - Josip Pleslić. Ta je njegova objava pobrala 82 lajka a među njima i brojnih poznatih osoba poput Ivke Barić, zaručnice poznatog ZG odvjetnika Silvija Hraste, arhitekta elite Ante Vrbana, Gorana Pauka, bivšeg HDZ-ovog župana Šibensko-kninske županije... No, kasnija objava, ona od 18. rujna ove godine na kojoj grli nekadašnju kninsku kraljicu i gradonačelnicu tog grada te bivšu državnu tajnicu Josipu  Rimac pobrala je puno više komentara i lajkova. Nježni zagrljaj s morem u pozadini i svjetlom koje obasijava lica zaljubljenih postavljen je sa zanimljivom objavom 'sjedište određuje gledište'. Na što je ciljao vlasnik FB profila Josip Pleslić - zna najbolje on sam. No, među prvima je komentirala Ivka Barić i to riječima 'Prekrasni i mojiiii'. Uz komentar je stavila puno srčeka i smajlića. Inače, Ivka Barić poznata je zagrebačka jet seterica i već desetljećima životna partnerica odvjetnika Silvija Hraste. Poznata je po brojnim 'lajkerskim' objavama na društvenim mrežama drugih poznatih osoba u Hrvatskoj pa je stoga mnoge iznenadilo da ju je kazneno tužila Iva Radić, bivša supruga Boška Balabana ali taj je spor riješen mirnim putem.

O tome smo pisali u veljači ove godine u članku pod naslovom: 'SUĐENJE MEĐU ELITAŠICAMA Iva Radić Balaban odustala od kaznenog progona zaručnice poznatog odvjetnika - Bivša supruga Boška Balabana tužila je 2019. Ivku Barić, partnericu odvjetnika Silvija Hraste, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu'. Osim Ivke Barić vidljivo je kako je tu Pleslićevu objavu lajkala i Monika Sablić modna kreatorica i supruga Gorana Sablića, bivšeg Vatrenog, koji je igrao i za  Hajduka a poslije i za kijevski Dinama. Ona je stavila sliku velikog srca crvene boje dok je Goran Pauk napisao Ka' slike! i na kraju dodao jedno plavo srce. U svakom slučaju ta je objava zahvaljujući samom akteru iznjedrila na svjetlo dana informacije o kojima se dugo šuškalo. Kako je srce Josipe Rimac osvojio markantni Dalmatinac rodom s Murtera koji već godinama živi i radi u hrvatskoj metropoli. Inače, Josipa Rimac se s 20 godina udala za Danijela Rimca koji je hrvatskoj javnosti bio nepoznanica. Mediji su čak pisali kako 'skriva muža'. S Danijelom u braku Josipa Rimac dobila je kćer Katju. Njena je karijera išla uzlaznom putanjom sve dok nije zaglavla u aferi Vjetroelektrane i završila u zatvoru.

S njom je u zatvoru završio i Josip Pleslić koji je u u medijima predstavljen kao poduzetnik. U srpnju prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'DETALJI TAJNOG NADZORA KNINSKE KRALJICE Josipa Rimac i muž bili u minusu, ona trošila stotine tisuća na uređenje luksuzne, sada blokirane, vile u Vodicama - Bivšoj državnoj tajnici odbijena je žalba na Županijskom sudu u Zagrebu a iz spisa se vidi kako je trošila nelegalni keš na uređenje nekretnine koju je uknjižila na oca Josipa Čulinu'. U tom članku se vidjelo kako je par imao i financijskih nevolja očito zbog prevelikih investicija. No, objava na FB profilu Josipa Pleslića očito znači puno više - odnosno kako je par odlučio legalizirati svoju tajnu vezu i podijeliti je sa čitavim svijetom.  Rimac i Pleslić prošli su krizno razdoblje kada su završili u zatvoru. Podsjetimo, u lipnju 2020. Jutarnji je objavio članak pod naslovom: 'PUCANJE MJERA - KAKO JE RIMAC OTKRILA BUBU U SVOM AUDIJU Prije nego je našla prislušni uređaj, za pomoć se obratila dvojici prijatelja, doznali smo o kome je riječ'. 

U članku se navodilo: 'Službene informacije o pronalasku “bube”, a time i kompromitaciji tajnih mjera koje su se nad njom provodile nekoliko mjeseci, nije moguće dobiti. Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji još pokušavaju utvrditi je li netko “iznutra”, netko tko je znao da se nad njom provode tajne mjere, direktno upozorio osumnjičenu Josipu Rimac da joj je vozilo ozvučeno. Kako god bilo, Rimac je sredinom prošlog tjedna odjednom odlučila obaviti protuprislušni pregled automobila. Vezano uz angažman stručnih osoba koji raspolažu potrebnim uređajima, obratila se određenim osobama. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, istražitelji su zabilježili da je o tome razgovarala s najmanje dvije osobe, Tonijem Matasom, nekadašnjim šefom zadarskog Centra SOA-e, a danas direktorom za korporativnu sigurnost Hrvatske pošte, te sa svojim prijateljem, poduzetnikom Josipom Pleslićem. Za sada nije bilo moguće doznati je li netko od njih dvojice pozvao “dečke”, navodno iz jedne detektivske agencije, da pregledaju Audi Josipe Rimac ili je možda sve to organizirala preko nekog trećeg. U svakom slučaju, protuprislušni pregled ubrzo je obavljen te je uistinu pronađen prislušni uređaj u njezinu vozilu' - pisao je Jutarnji.

Ime Josipa Pleslića i Josipe Rimac spominjano je u medijima i u ožujku prošle godine kada se pisalo o samoubojstvu bivšeg šefa SOA-e. Tako se može pronaći i članak pod naslovom: 'MISTERIJ JE RIJEŠEN? Prijatelji otkrili što je godinama nagrizalo bivšeg šefa SOA-e koji je pronađen mrtav'. U članku se navodilo i sljedeće: 'Misterioznu smrt Tonija Matasa još uvijek obavija veo tajni. Direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte i bivši šef SOA-ine centrale u Zadru nedugo prije nemilog događaja dugo se borio s koronavirusom, a njegovi prijatelji ostali su šokirani kad su čuli da ga više nema. Za pokojnika su govorili da je bio veseljak, a i materijalno situiran. Iako mu se brak raspao, a žena preudala, ostali su u dobrim odnosima. Imao je i odraslog sina, a grizlo ga je, kaže prijatelj, što je davno skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao mladić u Kaštelima. Također je bio blizak Josipi Rimac i njezinom suprugu', pisao je 24sata. Tim su se nemilim događajem bavili i svi drugi mediji nakon što je pronađeno njegovo beživotno tijelo kraj Kravlje Drage između Knina i Gračaca u automobilu, u kojem je, navodno, pronađen i pištolj.

Imao je prostrijelnu ranu glave i policija pretpostavlja da je riječ o samoubojstvu.Koji dan ranije, točnije u petak, Matasa su ispitali u istrazi afere Vjetroelektrane jer je upravo on, navodno, lani u proljeće pronašao prislušni uređaj u autu bivše državne tajnice Josipe Rimac, i to na njezinu zamolbu, zbog čega su propale mjere tajnog nadzora osumnjičenih za milijunske malverzacije. Ubrzo nakon što je u javnost puštena vijest da je Matas pronađen mrtav, Telegram doznaje kako je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojemu spominje pritisak kojem je bio izložen zbog svoje uloge u aferi s Rimac. 24sata pisao je kako dobro upućeni izvori kažu da je Matas u posljednje vrijeme imao poslovnih i obiteljskih problema, koji su kulminirali baš aferom Vjetroelektrane, kad ga je Rimac navodno optužila za izdaju. Još prošle godine u lipnju Nacional je objavio da je poduzetnik Josip Pleslić, kojem se uz Matasa Josipa Rimac obratila o “bubi” koju je našla u svom autu, istražiteljima tijekom ispitivanja navodno kazao da je, prema njegovim saznanjima, Rimac na nezakonite radnje poticao upravo Matas.

Pleslić je, objavio je Nacional, istražiteljima izjavio da je Matas spojio Rimac s Antom Sladićem, poduzetnikom zbog kojeg je trebalo mijenjati sadržaj Vladine uredbe vezane za poljoprivredna zemljišta tako da sa Sladićem povezane tvrtke budu u mogućnosti izvući više državnih poticaja.Matas je tad Josipi Rimac ispričao da je Sladić čovjek od njegova najvećeg povjerenja te je zamolio da mu pokuša pomoći na svaki mogući način. Sve navedeno upućuje na zaključak kako se dugo kalila životna veza Josipe Rimac I josipa Pleslića. No, prije nego što je ovog rujna objavom na Facebook stranici objelodanio svoj novi ljubavni status Josip Pleslić imao je i drugih FB objava koje su rasvjetljavale okolnosti njegovog privatnog života. Tako je 13. svibnja 2020. objavio sljedeće: 'Danas moji dečki ulaze u svijet odraslih . Dragi Jere i Stipe, znam da okolnosti ne dozvoljavaju da svoju punoljetnost proslavite onako kako biste htjeli, ali bit će prilika kroz život za proslave i slavlja. Želim vam sretan rođendan, da budete hrabri, časni, vrijedni, a prije svega, dobri ljudi. Voli vas vaš tata'.

Iz navedenog je jasno kako je Pleslić otac dvojice punoljetnih blizanaca koje ima očito iz raspale zajednice. Naime, objava se dogodila prije 29. svibnja kad je završio u zatvoru s Rimac i drugima pa je jasno da nije nastala iz zatvora. No, Facebook objave i komentari otkrivaju još jednu vezu s poznatom osobom iz proteklog razdoblja. Naime, Pleslić je bio direktor Narodnog radija u vrijeme kada je tamo kao voditeljica radila poznata TV voditeljica i marketinška poduzetnica Doris Pinčić Rogoznica. Kao što je poznato ona je bila u braku s pjevačem Borisom Rogoznicom u kojem je dobila dvoje djece. U javnosti je prevladavalo uvjerenje kako se brak raspao zbog toga što je Rogoznica prevario Pinčić. No, neke informacije ukazuju i na sasvim druge moguće razloge. Uglavnom, kada su i Pleslić i Rogoznica radili u medijskom carstvu Jure Hrvačića upućeni tvrde da su među njima frcale iskre. Da su bili bliski na neki način potvrdio je u svojim ranijim objavama na Facebooku i sam Pleslić. Tako je na FB stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca svojedobno prenio objavu s Indexa, odnosno postavio link na Indexov članak iz srpnja 2019. pod naslovom: 'Frajer na Murteru se skinuo i popeo na stup, komentirala i Doris Pinčić'.

Potom je na FB-u objavio komentar: ' Čestitam Doris Pinčić Rogoznica, pobrala si masu simpatija u Murteru'. Na to se referirao FB profil  Ante Grubišić koji je napisao: 'Josip Pleslić , Doris Pinčić Rogoznica evo ga skinija je sapun sa sebe' te dodao 'Josip Pleslić žao mi je ne čitam index'. Odgovorio mu je Pleslić 'Ni ja ali su mi poslali i rekli da sad obožavaju Doris Pinčić Rogoznica'. Pleslić je još nadodao i sljedeće: 'Odsad više ne vodim prodaju, bit ću osobni pr dotične'. Pleslić je bio moćan i dok je bio direktor Narodnog radija ali i niza drugih medijskih kako povezanih tako i nepovezanih s medijskim carstvom nekadašnjeg kralja radijskog etera Jure Hrvačića. Potom je bio radio za rusku naftnu kompaniju Zarubežnjev koja je vlasnica Rafinerije nafte u Slavonskom Brodu ali i nekih drugih kompanija. Prema Sudregu njegovo je ime upisano uz 11 kompanija od kojih je većina ugašenih. Trenutačno je aktivna  zagrebačka tvrtka Labstation d.o.o. za kontrolu kakvoće materijala u kojoj je direktor od 14. rujna 2021. godine.

Osnivač Labstationa je privatna Pleslićeva tvrtka J.S.K. d.o.o. za trgovinu naftom i naftnim derivatima koja ima sjedište na adresi Ribnjak 40 u Zagrebu. Ista adresa ujedno je ured odvjetnika Silvije Hraste tako da je vjerojatno to dodatni razlog zašto svaku Pleslićevu FB objavu lajka Ivka Barić. istaknimo i kako je odvjetnik Silvije Hraste uknjižen i kao vjerovnik na vili koju je gradio pokojni Vidoje Ristović za sebe i suprugu Nikolinu te njihovu kćerkicu a koja je nakon Vidojeve iznenadne smrti prodana. O tom vjerovničkom odnosu pisali smo u ranijem članku pod naslovom: 'SMRT NA VISOKOJ NOZI Nikolina Pišek nakon pokopa muža Vidoja Ristovića u tuzi i golemim dugovima za vilu s bazenom, hipoteka upisana i na poznatog odvjetnika - Nakon što je ispratila supruga na posljednje počivalište u Beogradu pred poznatom voditeljicom teška je i neizvjesna egzistencija te vraćanje rata i kamata za luksuzni dom u Podsljemenu'.

Inače, odvjetnik Hraste se eksponirao i kao odvjetnik Nikoline Ristović kada je krenuo njezin medijski linč nakon optužbi bivšeg svekra. Pleslić je bio  direktor i u ugašenoj zadarskoj tvrtci Navis za trgovinu i turizam od srpnja 2000  do lipnja 2008. godine. Direktor Narodnog bio je od rujna 2013 do svibnja 2016. godine. Također, bio je direktor tvrtke Tahia Digital za izdavaštvo i pružanje internet usluga u stečaju od travnja 2014. do ožujka 2016. godine kao i tvrtke Capital FM d.o.o. za medijske usluge koja je također izbrisana. Pleslić je povezan i sa izbrisanim tvrtkama Go Media House, Zana projekt, Primum media, Novum media Zadar te Nestro Sava preko koje je vodio poslove za ruske naftaše iz Zarubežnjeva.  Očito je da je Pleslić osoba velikih ambicija, zanimljivog životopisa koji je prešao put od medijskog direktora, zastupnika ruskih naftaša u BiH i Hrvatskoj do samostalnog poduzetnika a pritom imao paralelno i zanimljive  slalome i veleslalome i to čak s dvije atraktivne, moćne i poznate Hrvatice, Josipom Rimac i Doris Pinčić.