U medijima je netom objavljena vijest kako Severinin bivši Milan Popović (57) sa svojom partnericom Bojanom (29) čeka njihovo četvrto dijete a trećeg sina. Samozatajnu Beograđanku Bojanu samo su jednom mediji snimili u Milanovom društvu na zagrebačkoj Špici i to je zasad jedina fotografija tog para koja svoju privatnost drži daleko od očiju javnosti. To i ne čudi uzme li se u obzir da je Milan Popović ušao u sudske sporove s majkom svog sina prvijenca Aleksandra, kraljicom HR estrade Severinom upravo zato kako bi zaštitio Aleksandrovu privatnost i spriječio objavu njegovih slika u javnosti. Milan Popović je poslovni kapitalac ne samo u ovoj regiji već i šire. Poznato je kako je silnu lovu obrtao i dok je živio u Moskvi ali i u Miamiju. Sjedište njegovog biznisa godinama je ne samo u Srbiji već i na Cipru gdje živi njegov brat Slobodan s obitelji. No, kako je Popović od veze sa Severinom povezan s hrvatskom metropolom u kojoj razvija biznis ali i kupuje silne nekretnine, ne čudi da se već etablirao u poslovnim krugovima pa je tako pronašao i nove ortake u našoj zemlji. Zacijelo, najkapitalnija osoba s kojom je ušao u ortakluk je Zoran Gobac koji je desetljećima najvažnija osoba hrvatskog rukometa. Dvojica uspješnih biznismena svoj su ortakluk formalizirali kada je na Trgovačkom sudu u Zagrebu proveden upis suvlasništva nad njihovom zajedničkom zagrebačkom tvrtkom Celanova Solar. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem ožujka 2018. godine srbijanski kralj bakra, kako ga tituliraju mediji, Milan Popović osnovao je svoju zagrebačku firmu Celanova. U trenutku osnivanja on se upisao kao vlasnik i direktor a potom je udjele prenio, najprije na svoju ciparsku firmu Amdico International Ltd. a potom na PET Celanova Ltd. U toj firmi sada su direktori Ladislav Matić i Dejana Jovanović iz Vršca. Zagrepčanin Matić povezan je s još dvije Popoviće  firme: Celanova -Oportum i Celanova Solar. U Celanovi-Oportum direktor je Zagrepčanin Mladen Tolić, inače vlasnik i građevinske firme Oportum ali još tri poslovna entiteta koji imaju u imenu naziv Oportum. U toj su firmi suvlasnici Popovićeva Celanova te Matić. No, pravo je iznenađenje vlasnička struktura firme Celanova Solar.

Prvi su osnivači u veljači ove godine bili Popovićeva Celanova, Zoran Gobac i Ladislav Matić. Navedimo na kraju kako je 12. rujna ove godine na Trgovačkom sudu u Zagrebu provedena nova vlasnička struktura Celanove Solar. Iz vlasništva je istupio Ladislav Matić pa su sada ortaci u firmi samo Milan Popović preko svoje Celanove i Zoran Gobac kao fizička osoba. Sam naziv firme sugerira kako će se baviti biznisom budućnosti - solarnom energijom. No, pod osnovnu djelatnost nije navedena solarna već trgovina električnom energijom. Odmah nakon te djelatnosti na Sudregu za Celanovu Solar navedena je 'proizvodnja, projektiranje, montaža, popravak i održavanje solarne opreme i uređaja te solarnih sistema'. Inače, u trenutku osnivanja u veljači ove godine temeljni kapital koji nominalno iznosi 3.000 eura bio je podijeljen na tri poslovna udjela. Celanova je imala udio od 2.100 eura, Gobac od 600 eura a Matić od 300 eura. No, izlaskom Matića iz vlasničke strukture 12. rujna ove godine zacijelo je promijenjen i odnos udjela u Celanovi Solar.