Malo koji je tajkun iz regije proteklih godina uložio u hrvatsku metropolu desetine milijuna kao što je to učinio srbijanski kralj bakra. Poznato je kako je zbog ljubavi prema sinu koji ima iz veze s kraljicom estrade i preselio u Zagreb. Najprije je kupio kuću u Zagrebu koju je dao renovirati a kako je vrijeme odmicalo postao je nekretninski kralj u hrvatskom glavnom gradu. Popović je u Zagreb preselio i sa majkom svoje 4 djece Bojanom a jednom prigodom su i snimljeni u središtu Zagreba. Već smo pisali kako je Popović kupio stanove i garaže na najskupljim i najatraktivnijim zagrebačkim lokacijama. U nekretninskim transakcijama s njim sudjelovale su neke od najpoznatijih osoba iz hrvatskog svijeta sporta. Tako je dosad sklopio ugovor sa zaručnicom Maria Mandžukića, Goranom Ivanišević, Mateom Kovačićem, Izbael kovačić, Idorom Hegel... o čemu smo ranije pisali. No, sve dosad bila je nepoznanica da je Popović ušao i u poslovni deal sa suprugom jednim od najpoznatijih hrvatskih rukometaša, ujedno i bivšim izbornikom. U medijima je objavljeno kako Golužina supruga Iva, s kojom je u braku 20 godina i imaju sina, pokrenula privatni biznis koji je pokrenula njena ljubav prema kućnom ljubimcu Baku kojeg je zvala direktor. No, zanimljivo je kako se gospođa Goluža nije nigdje pohvalila da je u njenu tvrtku kao suvlasnik ušao milijarder Milan Popović, odnosno njegova zagrebačka firma Celanova. Golužina supruga sa Severininim bivšim formalizirala je partnerstvo u travnju 2023. a sve je provedeno na Trgovačkom sudu u Zagrebu krajem rujna prošle godine. Istaknimo i kako Golužina supruga i Milan Popović preko Celanove imaju i dućan na atraktivnoj lokaciji u Zagrebu, zagrebačkoj Radničkoj cesti gdje se prodaju ne samo jastuci za pse već i jastuci za jahte te drugi asortiman. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom ožujka 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'Mandžina djevojka uknjižila se na stan Severininog bivšeg Milana Popovića'. U svibnju iste godine objavili smo članak 'INVESTICIJA NA PAKLINSKIM OTOCIMA Milan Popović kupio hvarski posjed Idore Hegel za Severininog sina'. U rujnu iste godine objavili smo i članak: 'ŠIRI NEKRETNINSKI IMPERIJ Milan Popović na Paklinskim otocima kod Hvara kupio i posjed Fusco'. Potom smo u prosincu 2022. objavili članak pod naslovom: 'SKUPE TRANSAKCIJE Dok je Vatreni Mateo Kovačić 'ginuo' u Kataru sud ga tražio zbog firme Severininog bivšeg Milana Popovića, prethodno je od iste Mandžina zaručnica kupila luksuzni stan'. Početkom listopada prošle godine objavili smo članak: 'KRUPINI KAPITALAC Severinin bivši Milan Popović uskoro gradi velebnu rezidenciju na bivšem posjedu Crkve tik do ZG ulice milijunaša, zasad uložio 53,86 milijuna u hrvatsku metropolu'.

Krajem listopada 2023. objavili smo članak: 'KRALJ HR NEKRETNINA Luksuzne stanove Izabel Kovačić i Gorana Ivaniševića u gnijezdu bogataša Ban centra u srcu Zagrebu isti dan uknjižio je Severinin bivši Milan Popović'. Iz navedenog je jasno kako Milan Popović zaista misli ozbiljno i da njegova zagrebačka Celanova d.o.o. kupuje na sve strane. Navedimo i kako je Popović preko Celanove kupio i zemljište bivše Tvornice papira Zagreb čiji se bivši vlasnik Marinko Mikulić nalazi u Remetincu na odsluženju kazne za financijske malverzacije o čemu smo ranije pisali. Radi se o članku pod naslovom: 'Milan Popović nakon kupnje kućice nasuprot Severininog stana na koju je postavio kamere bivšeg vlasnika imenovao direktorom buduće zagrebačke četvrti'. U svakom slučaju notorna je činjenica kako Milan Popović više nije srbijanski tajkun na privremenom boravku u Zagrebu već je on jedan od najvećih investitora u našu metropolu ali i ostatak zemlje.

Osim na Hvaru Popović je od Općine Fažana kupio i jednu od najboljih parcela uz more tako da je i nadomak Brijuna. Osim što je na Hvaru, na Paklinskim otocima kupio kućice Popović se dao i u gradnju, doduše bespravnu. Uostalom, da ne misli ozbiljno zar bi mislio na sve pa i zakup koncesije kako bi imao mir i privatnost. Poznato je kako Popović ljeti plovi hvarskim akvatorijem na jahti Copper ali zacijelo će ubuduće više odmarati na kopnu u jednom od posljednjih rajskih zona na Jadranu. Više o tome možete saznati iz članka objavljenog u srpnju 2021.  pod naslovom: 'ČUVAR PLAŽE U LJETNOM PERIODU Milan Popović plaća 4.000 kn koncesiju za plažu na Paklinskim otocima na Hvaru'. Za održavanje tolikih posjeda naravno da treba i osoblje a Popović je tako tražio usluge preko oglasnika. Vidljivo je to iz članka pod naslovom: 'NE ZAPOŠLJAVA PREKO VEZE VEĆ WEBA Milan Popović preko interneta tražio domaćicu u Zagrebu, uvjeti izvrsni'.

Očito je sve navedeno pridonijelo da Popović postane poželjan partner pa ne čudi da je pod njegove poslovne skute dospjelo još jedno zvučno ime poznato u sportskim i poduzetničkim krugovima. Naime, Trgovački sud u Zagrebu 27. rujna 2023. objavio je upis promjene člana društva i promjena oblika akta o osnivanju za zagrebačku tvrtku Azaria. Umjesto jedine vlasnice Ive Goluže upisana je i firma Celanova iz Zagreba. Zanimljivo je kako je to rješenje potpisao sudac Srđan Sessa, sin suca Vrhovnog suda Đure Sesse a koji je Popoviću dopustio reviziju presude odluke Županijskog suda u Splitu a koja je u konačnici dovela do sudskog trijumfa Popovića nad Severinom o čemu smo pisali u ranijem članku. Srđan Sessa spomenut je u našem ranijem članku o primanjima sudaca te praksi hrvatskih sudova po kojoj se presuđuje u korist moćnika a osuđuje 22-godišnjaka zbog TikToka o Štrumfovima. Dodajmo i da je 16. siječnja ove godine Azaria promijenila ime u Qushin, što u prijevodu znači ptica ali znači kolokvijalno i jastuk ako čitamo fonetski.

U firmi je i dalje direktorica Iva Goluža, supruga Slavka Goluže. Ona svoju firmu, odnosno proizvodni asortiman koji obuhvaća jastuke za pse i privjeske ali i jastuke za jahte reklamira ne samo na službenoj web stranici već i na svojim profilima na društvenim mrežama. Glavni slogan joj je kako je Qushin - 'mekana strana psećeg života'. Neki mediji pisali su kako je započela taj biznis, naime imala je psića Baka koji ju je inspirirao za pokretanje biznisa pa je  Iva tako postala pokretačica tog brenda. Pak ju je napustio u jesen 2021. i bio joj je to jedan od najtužnijih dana. No, onda je stigla nagrada struke, zlatna medalja za njen proizvod Qushin sofu - EPDA 2021 Gold Winner što joj je dalo novi zamah. Tada je napisala: 'Nažalost, najtužnije vijesti... Napustio nas je naš najvoljeniji direktor Bak, nakon 10 godina neizmjerne sreće, veselja i ljubavi... Znali smo da će Bak zauvijek ostati prisutan u Qushinu, ali ovo, ovo ipak nismo očekivali! Nakon dana prepunog tuge koji je u potpunosti slomio i dotukao cijelu našu Qushin zajednicu, nakon razmišljanja kako uopće dalje bez najvoljenijeg člana Qushina, dočekala nas je najljepša vijest - simbol nade, vjetar u leđa i ostvaranje one stare izreke kako poslije kiše uvijek dolazi sunce'.

U jesen 2021. Iva je često istupala u medijima a o tome svjedoče naslovi poput: 'Iva Goluža: Prvi smo hrvatski brend za ljubimce koji je osvojio zlatnu medalju ... Bak je bio moja inspiracija za cijelu ideju. On je taj koji je meni potpuno promijenio život, profesiju, sve…' ili: 'Psić Bak okrenuo joj je život naglavce; Iva Goluža osvojila je prestižnu europsku nagradu za produkt dizajn, a kad je pokretala posao i rekla čime se bavi, ljudi su joj se smijali'. Iva Goluža na Instagram profilu iva.qushin često objavljuje slike svog sadašnjeg ljubimca Paqa. U jednoj od zadnjih objava napisala je: 'Moj mali Paqo Danas slavimo 2. ročkas Malo slatko klupko koje me naučilo da u srcu uvijek ima mjesta za ljubav i onda kada misliš da nema'. Inače, Iva je u braku sa Slavkom Golužom već 20 godina i par ima sina Ivana, sada perspektivnog rukometaša. Prije 11 godina u medijima je objavljeno kako se par rastaje a tada je Iva bila nezadovoljna jer je Slavko stalno bio odsutan i zauzet karijerom.

No, brak im je opstao i Iva je danas presretna ne samo svojim privatnim životom već i biznisom kojem će, vjerojatno, partnerstvo s Celanovom donijeti kapital i novi zamah. Uostalom, vlasnički listovi u Zagrebu, kako u prestižnom Ban centru, tako i poslovno-stambenom kompleksu Maksimir u Ulici Miroslava Kraljevića, tako i u centru Meandar koji je izgrađen na Bundeku do Muzeja suvremene umjetnosti te u kojem je kvadrat bio i 7.000 eura, svjedoče kako je Popovićeva ciparska PFT Celanova uložila putem zajmova a koje su upisani kao hipoteka u ZG gruntovnicu 53.864.354 eura. Dakle, Popović nije niti usputni niti slučajni prolaznik kroz Zagreb, on je krupni investitor koji očito dobar dio kapitala koji je zaradio proteklih desetljeća a koji je imao na računima niza svojih ciparskih tvrtki transferira u Zagreb i Hrvatsku. Inače, Popović je na Cipru trenutačno povezan s 9 poslovnih subjekata.Vlasnik njegove krovne zagrebačke Celanove je ciparska PFT Celanova a direktori su Zagrepčanin Ladislav Matić i  Dejana Jovanović iz Vršca. Ona je inače i direktorica u Celanova Capital u Vršcu.