Dostojanstveno i u suzama na splitskom groblju Lovrinac 6. svibnja pokopan je legendarni pjevač Jasmin Stavros koji je u Zagrebu, u 69-oj godini, izgubio bitku sa zloćudnom bolešću. Mnogi će ga pamtiti po brojnim hitovima, nekima će kao prva asocijacija u glavi izletjeti njegov nezaboravni refren 'Umoran, umoran sam prijatelju, umoran', neki će ga se sjećati po nebrojenim nastupima u showu Nove TV 'Nad lipom 35'. Stavros je otišao s ovog svijeta ispraćen suzama svoje voljene supruge Žarke s kojom je bio u skladnom braku dulje od 40 godina, sinova Mile i Krešimira, bivše snahe Ane, ispratila su ga trojica svećenika, prijatelji s estrade poput Dražena Zečića, Zlatka Pejakovića, Mladena Grdovića. Stavrosa su ispratili i Matko Jelavić, Johnny Gitara, Oliverova udovica Vesna, bivši roker Dado Pastuović (bend Newera), bubnjar Strmo iz dvojca Dalmatino, legendarni Đorđi Peruzović i Pero Panjković, kantautor Tedi Spalato, zabavnjak Milan Terze, Dundo iz Trija Gušt, menadžer Ivica Bubalo, doajen glazbe Neno Vilović, bivši intendant HNK Duško Mucalo, kao i župan Blaženko Boban te mnogi drugi poznati i manje poznati. Ispraćen je uz stihove pjesme 'Umoran' koje je izvela klapa Cambi. Ukopan je u obiteljsku grobnicu u kojoj već počivaju njegov otac Dragutin koji je umro 1998. godine i majka Jasna koja je preminula 2018. godine. Poznato je kako je Stavros rođen kao Milo Vasić a za njegovo umjetničko ime koje je prigrlio toliko da ga je i službeno promijenio zaslužan je pokojni legendarni kantautor Rajko Dujmić. Stavros je pričao kako je njegov otac koji je također bio glazbenik nekako i primio vijest da mu je sin promijenio ime i prezime ali da to nikako nije mogla njegova majka koja ga je i dalje uvijek zvala Milo. Priča koja slijedi još jednom će nas podsjetiti kako je život svih nas na zemlji kratak i prolazan i kako odlazimo s ovog svijeta onakvi kakvi smo na njega i stigli, bez igdje ičega, ma koliko uspješni bili privatno ili poslovno. Tako je i Stavros otišao kao legenda s ovog svijeta, upamćen po svojim nezaboravnim hitovima. Vlasnički listovi nam otkrivaju kako je skoro sve svoje vrijedne nekretnine prepisao na bližnje još za svoga života. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tražilica pokojnika splitskog groblja Lovrinac otkriva nam kako je Jasmin Stavros vječiti mir pronašao u grobnici svojih roditelja Jasne i Dragutina Vasića u polju 9, redu XVIII i grobnici broj 17. U Slobodnoj Dalmaciji za Stavrosa su objavljene dvije osmrtnice. Prva započinje s 'Adio kumpanjo,  JASMIN STAVROS "Znam da ću opet vas sresti Negdje zajedno mi ćemo sjesti Ali tuga će ostati tu Kad se prijatelji rastaju" Tvoja Naranča s obiteljima'. Drugi posljednji pozdrav Stavrosu u kojem piše 'zauvijek nas je napustio dragi kolega i prijatelj JASMIN STAVROS Počivao u miru' - posvetila mu je Hrvatska glazbena unija. Jedna ranija osmrtnica u Slobodnoj Dalmaciji otkrila nam je na koga je Stavros imao tako karakteristične crte lica.

Radi se o osmrtnici njegovoj majci, nekadašnjoj opernoj pjevačici, Jasni Vasić. Kada je ona umrla objavljeno je sljedeće: 'Otišla je naša voljena, u svakom smislu posebna, puna radosti življenja, naša nezaboravna JASNA VASIĆ ROĐ. KANAZIR 1927. - 2018. Tiho je ispraćena od svojih najmilijih dana 3.IX.2018. godine. Počivala u miru!'. Tako se obitelj oprostila od pokojnice koja je ovom svijetu podarila nezaboravni glas i nastup Jasmina Stavrosa. Poznato je kako je pokojni pjevač iz Splita preselio u Zagreb. U metropoli je živio u novogradnji na Trešnjevci gdje je kupio dva stana, trosobni i dvosobni. Veći trosobni stan je Stavros prepisao na sina Krešimira a manji dvosobni na Milu, glazbenog producenta koji je poznat i po vezi s RTL-ovom novinarkom Anom Miščević. Vlasnički list nam otkriva da je Stavros stanove na sinove prepisao puno ranije.

Sinovima je stanove prepisao na temelju darovnog ugovora od 23. travnja 2008. a sebi je ostavio pravo doživotnog uživanja. Dakle, puno skoro 15 godina prije nego što je saznao kako boluje od smrtonosnog oblika raka kostiju. Stavros je sa suprugom Žarkom većinu godine živio u njihovoj kući za odmor u Vranovom dolu kraj Jastrebarskog. Vlasnički list te nekretnine nam otkriva kako su tamo kao vlasnici uknjiženi Žarka Stavros te Krešimir Stavros. Ljeta je Stavros dijelom provodio i u vlastitoj luksuznoj vili za odmor tik do mora u Prigradici u Blatu na Korčuli. Prema podacima iz zemljišnih knjiga ta se luksuzna višeetažna vila u kamenu s bazenom i pristupom vlastitoj plaži prostre ukupno na 692 m2. Prije dvije godine ta nekretnina pod imenom Vola Stavros tražila je kupca preko interneta no nije ga našao.

No, u Prigradici na Korčuli Jasmin, njegov sin Milo te supruga Žarka upisani su kao suvlasnici nekretnine čija je ukupna površina čak 24.158 m2 ali Stavorsi nisu jedini vlasnici. No, teretovnica nam otkriva kako je pokojni pjevač 9. studenog 2020. godine darovao tu drugu kuću za odmor koja nije tik do mora supruzi Žarki. S njom je sklopio osim darovnog i ugovor o osnivanju prava plodouživanja. U vlasničkom listu Stavros je bio upisan s adresom u Prigradici na Korčuli a njegova voljena Žarka u Vranovom Dolu kraj Jastrebarskog. Tamo je udovica Stavros bila vlasnica kuće za odmor s oranicom i pašnjakom ukupne površine 861 m2 koji je u veljači 2021 prenijela na sina Krešmira a za sebe je zadržala pravo plodouživanja. Tako i ova priča dokazuje kako je Stavros bio uspješan u svemu čega se dotaknuo bilo da su to pjesme bilo da su to nekretnine.

No, ova priča otkriva i kako je bio galantan prema svojoj obitelji, sinovima i naravno supruzi, jer se vrijednih kvadrata odrekao za života prepisujući ih na sinove. Kada je umrla glazbena legenda Rako Dujmić objavili smo priču koja je svjedočila kako on nije bio uspješan u stejacanju nekretnina i materijalnih vrijednosti za života. O tome svjedoči članak iz studenog 2020. godine pod naslovom: 'TUŽNA PRIČA O LEGENDI ESTRADE: Rajko Dujmić na nebo je otišao samo s pečatom Novih fosila jer nije imao imovinu - Obje nekretnine u kojima je živio upisane su na suprugu Snježanu a njegova tvrtka Sara Music završila je u dugovima i stečaju'. Na kraju spomenimo da se Stavros okušao i u poduzetničkim vodama. Imao je tvrtku Stasivo dok je živio u Splitu koju je prodao a bio je suvlasnik opatijske tvrtke In-Tech Centar koja se bavila i proizvodnjom električne energije a završila je u stečaju.