Kada danas slušamo Tomaševića pomislili bismo kako on nikada nije surađivao s HDZ-ovcima kao što jeste kao član Savjeta za mlade imenovan od Jadranke Kosor, kada slušamo Uršu Raukar i Vilija Matulu tko bi rekao da su primili odličje od Tuđmana a kada danas istupa Sandra Benčić netko bi pomislio da je poslala da je podvojena osobu jer je sjedila u savjetu kojeg je imenovao Sanader a nije iskazala protivljenje niti podigla svoj glas tada protiv sanaderizma.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader na sjednici održanoj 1. veljače 2007. godine donio je odluke o imenovanju članova savjeta za razvoj civilnih društava. U to je tijelo, kao predstavnike nadležnih tijela državne uprave i ureda Vlade RH imenovao: Martina Oršolića, Mirjanu Znaor, Ninu Obuljen, Vesnu Širanović, Vladimira Ivandića, Jadranku Vranek, Dubravku Šimonović, Mirjanu Švajcer, Dalibora Prevendera i Ines Loknar Mijatović. Potom je imenovao članove Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao predstavnike udruga i dugih nevladinih, neprofitnih pravnih osoba.

Na prvom mjestu našlo se ime Sandre Benčić a zatim slijede: Nevenka Skendžić, Zorislav Bobuš, Vesna Mihoković-Puhovski, Toni Vidan, Sadika Zvirkić, Emina Bužinkić, Branka Kaselj, Damir Bačić i Ivan Pandža. Sanader je na istoj sjednici imenovao i članove Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao 'stručnjake iz civilnoga društva za područja međunarodne suradnje, međusektorske suradnje i procesa pridruživanja europskim integracijama. U tu skupinu izabrani su Ninoslav Šćukanec, Lidija Pavić Rogošić i Nikolina Svalina'. Na toj su funkciji imenovani bili sve do 24. ožujka 2010. kada ih je razriješila Sanaderova nasljednica Jadranka Kosor. , poznata po rečenici 'Kud Ivo, tud i ja'.

Kada danas slušamo Sandru Benčić stječemo dojam kako je ona oduvijek dizala svoj glas za ideale i politički program za koji se danas zalaže. Budući da je temeljna doktrina Možemo transparentnost i da su izrasli na prosvjednoj platformi postavlja se pitanje zašto Sandra Benčić kao članica Savjeta Vlade RH u Sanaderovo doba nije digla svoj prosvjedni glas protiv Sanadera i sanaderizma, odnosno modela političkog vladanja koji je tog hrvatskog premijera doveo u Remetinec na dulji vremenski rok.

Uzmemo li u obzir da je u istom periodu i Tomislav Tomašević bio član Savjeta Vlade RH o čemu smo objavili članak a da su prethodno od strane Tuđmana odlikovani Urša Raukar i Vili Matula kao što smo već pisali vidimo puno koincidencija koje ukazuju da je ekipa iz Možemo oduvijek imala višak ambicija i želja za participiranjem u vlasti i odlučivanjem na najvišem nivou a ne da su tijekom mračnog HDZ-ovog doba bili svjetlosnim miljma udaljeni od pojedinaca i politika protiv kojih danas radikalno nastupaju.