Prodajom polovice prvog stana Tomašević je mogao maksimalno dobiti 150.000 kn pa se postavlja pitanje kako je zaradio u kešu 450.000 kn koliko iznosi razlika do stana koji je kupio odmah po prodaji prvog stana u travnju 2014.?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tomašević je na svojoj službenoj web stranici gdje ističe kandidaturu za gradonačelnika Zagreba naveo kako je od tinejdžerskih dana, od 1998. aktivist Zelene akcije, da je 2003. bio prvi potpredsjednik a od 2005. i predsjednik Mreže mladih Hrvatske. Tomašević je u biografiji naveo da je od 2007. do 2012. bio predsjednik Zelene akcije. Zanimljivo je kako je vrlo brzo, praktički iz studentske klupe, već imao dovoljno novca za ulaganje u nekretnine.

Tomislav Tomašević je na svojoj web stranici za period od 2003. - 2007. napisao sljedeće: 'Postaje prvi potpredsjednik, a u sljedećem mandatu i predsjednik Mreže mladih Hrvatske, krovne organizacije mladih u Hrvatskoj koja predstavlja interese mladih prema Vladi RH i drugim društvenim dionicima. Jedan je od autora UNDP izvješća o društvenom razvoju 2004. godine, a 2005. postaje član Savjeta za mlade Vlade RH'.

Vladu RH je u to vrijeme vodio Ivo Sanader a za mlade bila je zadužena njegova potpredsjednica Jadranka Kosor. O tom Tomaševićevom članstvu u vladinom Savjetu u vrijeme Sanadera objavili smo zasebni članak. Istaknimo i kako je Tomašević u vrijeme kada je postao član Savjeta Sanaderove vlade imao tek 23 godine. Dakle, radilo se o vrlo ambicioznom 'omladincu' kako bi se to reklo u bivšem sustavu.

Kada je postao potrpedsjednik Mreže mladih Hrvatske imao je dakle tek 21 godinu. No, Tomašević nije bio beskućnik na pragu dvadesetih godina. Svoj prvi stan kupio je u kešu 2004. godine s bratom Tihomirom po pola. Prodavatelj je bila Stambena zadruga Novi dom sa zagrebačkog Kaptola koja je skončala u stečaju. Ona je inače i sagradla cijelu zgradu u zaprešićkoj Ulici Ljudevita Gaja  gdje se nalazi taj stan. Istodobno s uknjižbom u zemljišne knjige Tomislav Tomašević i njegov brat Tihomir  dali su pravo doživotog plodouživanja na svom stanu majci Ivanki i ocu Smiljanu koji su tada kao i sada živjeli u svojoj kući u Zaprešiću.

Iako je gostujući u RTL-ovom sučeljavanju u emisiji RTL danas s protukandidatom Miroslavom Škorom rekao kako je svoj zagrebački stan koji je kupio u kešu s 32 godine i koji je upisao u imovinsku karticu s vrijednošću od 600.000 kuna kupio prodajom prethodnog stana koji je kupio zajedno s bratom i roditeljima i to kreditom, zemljišne knjige demantiraju Tomaševića. Naime, tamo u teretovnici nema nikakvog traga niti kuni kredita tako da je očito da je stan kupljen u kešu. O Tomaševićevoj kupnji zagrebačkog stana prethodno smo objavili članak. Zaprešiki stan Tomašević i brat prodali su 30. travnja 2014. supružnicima Gagro.

Inače, posjedovali su dvosobni stanu u prizemlju, površine 45,64 m2, koji se u naravi sastojao od dvije sobe, kuhinje sa blagovaonicom, kupaonice, hodnika i izbe površine 42,47 m2, lođe površine 3,17 čm, te ostave u podrumu od 1,49 m2. Na toj adresi vidjeli smo kako se preko oglasnika stan nešto manje kvadrature sada može kupiti za oko 290.000 kuna. Ako su Tomašević i brat stan prodali za probližan iznos onda je iz prodaje tog stana Tomašević mogao dobiti oko 150.000 kn. Dakle, i dalje ostaje razlika od 450.000 kn s obzirom da je za svoj zagrebački stan koji je upisao u imovinsku Tomašević naveo kako vrijedi 600.000 kn.

Znakovito je kako je zaprešićki stan prodan isti dan, 30 travnja 2014. kada je Tomašević kupio svoj aktualni zagrebački stan. Godinu prije njegovi roditelji Ivanka i Smiljan donirali su HDZ svaki po 5.000 kn a istodobno su imali hipotekarni kredit na kući katnici u zaprešićkoj u Ulici Pere Devčića o čemu smo prethodno objavili članak. Dakle, iz priloženih dokumenata neosporno proizlazi kako je Tomašević lagao u sučeljavanju sa Škorom u RTL emisiji Danas kada je rekao kako je stan koji je upisao u imovinsku kupio prodajom prvog koji je na kredit otplaćivao s bratom i roditeljima.