Prva službena kandidatura Sandre Benčić na izborima bila je na listi Možemo 2019. godine kada su birani hrvatski predstavnici za Europski parlament. Možemo nije uspio izboriti svog predstavnika u Bruxellesu što i ne čudi. Podsjetimo da je na tim izborima najviše dobila desna Ruža Tomašić - 69.989 glasova. Nositelj liste grupe građana Mislav Kolakušić dobio je 68.883 glasova. SDP-ova Biljana Borzan koja je poznata po borbi za veća potrošačka prava dobila je 64.736 glasova. Njen stranački kolega Tonino Picula 50.921 glasova.HDZ-ov Karlo Ressler na tim je izborima dobio 52.859 glasova a predvodnik liste Možemo Tomislav Tomašević malo više od 10 posto Resslerovih glasova, odnosno 5.429 glasova. Sandra Benčić je na tim izborima uzmemo li u obzir broj glasova koji su prikupili tada izabrani u EU parlamentu doživjela debakl, odnosno osvojila je tek 790 glasova. Tada Benčić nije bila očito favorizirana ni od strane vlastitog glasačkog tijela jer su neke njene kolegice s iste liste Možemo dobile puno više glasova. Primjerice, Rada Borić dobila je 1.466 glasa a javnosti nepoznata Ana Marija Simić 2.377 glasova. Od Sandre Benčić na izborima za EU parlament lošije je doduše prošao u javnosti nepopularni Zorislav Antun Petrović. No, Sandra Benčić, koju krasi neviđena količina političke arogancije, niti u Sabor nije umarširala s velikom glasačkom potporom. Za nju je kao kandidatkinju u I izbornoj jedinici za izbor zastupnika za Sabor provedenih 4. i 5. srpnja 2020. glasovalo ravno 1.362 glasa. Podsjetimo, Plenković je dobio 32.208 glasova, Davor Bernardić 13.775 a Tomislav Tomašević 19.627 glasova. Benčić je inače bila druga na listi Možemo! - koju su činili politička platforma Zagreb je naš, Nova ljevica, Radnička fronta i ORAH. No, građani ne bi imali uvid u to kako neki kandidati na izborima mogu doživjeti debakl da nema osoba, poput primjerice Miroslava Petrovića, kandidata na listi za dijasporu Možemo. Petrović je suprug Sandre Benčić a na zadnjim izborima za Sabor osvojio je ravno 10 glasova. Listu Možemo za dijasporu predvodio je Mario Kovač a na istoj listi bio je zagrebački Venecuelanac Jorge Ricardo Luque Perdomo. Poznatiji je kao Ricardo, pjevač grupe Cubismo, koji se školovao u Moskvi i Londonu, a u Zagrebu se osim glazbom bavi i ugostiteljstvom. On je dobio 8 glasova više od muža Sandre Benčić na zadnjim izborima za Sabor. No, istražujući ovu temu i pregledavajući izborne liste došli smo do još jednog zanimljivog podatka. Naime, Sandra Benčić ne živi u istom kućanstvu sa svojim mužem, barem ako slijedimo podatke koje su oni sami prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada se Sandra Benčić prijavila na izbore za hrvatsku predstavnicu u EU Parlamentu navela je adresu socijalističke višekatnice u Ulici Grada Vukovara. Na toj adresi ona, prema onome što je izjavila u medijima posjeduje manji stan sa suprugom. Na istoj adresi prijavljen je i njen obrt EU savjetovanje koji je bio pod ovrhom. No, ovršnih nevolja imala je i Benčić. O tome svjedoči naš članak iz rujna 2021. pod naslovom: 'STOPAMA MAJE ŠUPUT Saborska zastupnica Sandra Benčić opet pred ovrhom, meta je poznatog hrvatskog zatvorenika'. U podnaslovu smo naveli: 'Drugi put se ime saborske zastupnice Možemo, koju neki vide na mjestu buduće premijerke RH, našlo zbog dugova na sudskoj oglasnoj ploči'. Naime, prvi put se u takvoj poziciji našla u prvoj godini svog saborskog mandata. O tome svjedoči naš članak pod naslovom: 'DUGOVI POLITIČARKE HEP ovršio saborsku zastupnicu Sandru Benčić'. Kako su ovrhe Benčić sustigle zbog dugova koje je napravila dok je vodila svoj obrt EU savjetovanje a prije nego što je ušla u Sabor jasno je kako je imala tipične dužnike nevolje većine građana Hrvatske prije nego se uspjela dočepati unosne saborske plaće.

Sandra Benčić i sama je govorila kako potječe iz obitelji koju su sustigle hrvatske tranzicijske nevolje, odnosno da joj je otac ostao bez posla. No, mi smo puno ranije otkrili kako je njen otac imao i obveze prema RH. Radi se o članku objavljenom u lipnju 2021. pod naslovom: 'TAJNE SABORSKE ZASTUPNICE MOŽEMO Na obiteljskoj adresi Sandre Benčić dug Poreznoj s ovrhom u iznosu 112.657,57 kuna'. U podnaslovu rog članka piše: 'Tomaševićeva uzdanica koju vide kao buduću premijerku ponaša se točno kako je rekao predsjednik Milanović, ne vidi balvan u svome oku ali vidi trn u tuđem'. Već iz samog podnaslova vidljivo je kako smo imali točno predviđanje da će ju zagrebački gradonačelnik nominirati za premijerku Možemo više od dvije godine prije nego što je on to javno potvrdio.

Oko toga nismo imali nikakvih dvojbi o čemu svjedoči i naš članak iz svibnja 2021. pod naslovom: 'KONFUZIJA ZASTUPNICE MOŽEMO Sandra Benčić izgubila 6 osobnih isprava u 5 godina, kažu da je buduća premijerka'. Iz podnaslova je vidljivo o čemu se tu radi: 'Saborska zastupnica Možemo uspjela je u rekordnom roku izgubiti više osobnih, vozačku, putovnicu i zdravstvenu, čak po nekoliko dokumenata u istom danu'. U svakom slučaju Benčić je doživjela meteorski politički uspjeh, kakav je moguć možda samo u Hrvatskoj. Da je od osobe koja je jedva diplomirala pravo i to tek u 36. godini, od osobe koja je jedva sastavljala kraj s krajem, borila se i preprodavale petarde da preživi status 'vječne studentice' u Zagrebu, dok je zapravo živjela u obiteljskom domu u Poznanovcu, borila se s izbornim krahovima sve dok platforma Možemo nije zagospodarila Zagrebom pa su samim tim postali vidljiviji i u Saboru.

Nominirana kandidatkinja za premijerku iz Možemo Sandra Benčić prvi put je doživjela službeni izbor u vladi bivšeg HDZ-ovog premijera koji je godinama gulio kaznu u Remetincu a sad je premještan u kaznionicu poluotvorenog tipa. O tome svjedoči naš članak pod naslovom: 'DRŽALA ŠTANGU KORUMPIRANOM PREMIJERU Sandru Benčić iz Možemo Sanader je 2007. imenovao u Vladin savjet'.U podnaslovu smo naveli: 'Razriješila ju je Jadranka Kosor u ožujku 2010. godine kada je bila premijerka'. No, to nije konačni popis karakteristika Sandre Benčić. Naime, nedavno je otkriveno kako u imovinskoj kartici nije prijavila pod obveze trošak najamnine za iznajmljeni stan u središtu Zagreba. Inače, u imovinskoj kartici Benčić je prijavila stan površine 38,7  kvadrata. Priznala je pogrešku i rekla kako iznajmljuje za 500 eura stan u središtu Zagreba otkako je dobila dijete pa je stan koji ima u vlasništvu samim tim bio pretijesan za njenu obitelj.

Benčić je tada izjavila kako su stan koji glasi na nju dali u najam i sve je prijavljeno i Poreznoj upravi. 'Sada imamo podstanara. Ranije sam prijavljivala to kao svoj prihod, ali kako suprug sve vodi, sada je prijavljeno kao njegov prihod od 490 eura. Mi smo se nakon rođenja prvog djeteta, tijekom 2016. godine preselili u veći stan od 80-ak kvadrata koji smo unajmili”, objašnjava Benčić. Stan koji unajmljuje i u kojem živi u centru je Zagreba i za njega plaća mjesečnu najamninu od 580 eura. Međutim, u niti jednoj imovinskoj kartici od 2020. godine kada je postala zastupnica u Saboru, nije prijavila to plaćanje najamnine iako je morala. Prijavila je samo ratu kredita od 90-ak eura koju plaća za dignuti kredit na 30 godina kojim su kupili prvi, mali stan, koji sad iznajmljuju' - objavljeno je u medijima.

 Naravno da zvuči nevjerojatno da se stan te kvadrature u središtu Zagreba može iznajmiti za 580 eura. A još je nevjerojatnije da stan kvadrature manje od 40 m2 kvadrata u Ulici Grada Vukovara u mastodontskoj socijalističkoj višekatnici Benčić može iznajmljivati za 490 eura. Pod tim je mislila i na muža Miroslava Petrovića. No, službeni dokumenti DIP-a otkrivaju nam kako taj par ne živi na istoj adresi ili kako manipuliraju adresama. Naime, ako je istina da par od 2016. živi u iznajmljenom stanu u središtu Zagreba postavlja se pitanje zašto stvarnu adresu nisu prijavili na izborima. Naime, s izbornih lista vidljivo je kako je Benčić na izborima za EU parlament 2019. prijavila adresu u Ulici Grada Vukovara - link.

Istu adresu koju je ona prijavila za EU Parlament njen muž prijavio je 2020. kada se natjecao za Sabor na listi Možemo za dijasporu - link. No, na tim istim izborima Sandra Benčić nije prijavila istu adresu već Ulicu Koste Vojnovića u središtu Zagreba - link. Očito se tu radi o iznajmljenom stanu o kojem je govorila. No, sad se postavlja pitanje, zašto oboje ne žive na istoj adresi i jesu li oboje proteklih godina bili u prekršaju jer su Državnom izbornom povjerenstvu prijavljivali nevažeće adrese? U svakom slučaju ovo je još jedan mali prilog za improvizatorsku biografiju kandidatkinje za premijerku Hrvatske s liste Možemo. Ova priča svjedoči kako je Benčić kao i mnogi iz ekipe Možemo eksplozivna kada treba prozivati druge a sve minorizira kad je riječ o njenim osobnim neusklađenostima sa zakonskim propisima i okvirima.