Brojni su Zagrepčani u veljači prošle godine s tugom primili vijest kako je u 88-oj preminuo Branimir Hundić, inače diplomirani arhitekt. On je bio jedan od glavnih predstavnika zlatnog doba zagrebačke mode i jedan od vodećih obrtnika metropole. Prvi salon otvorio je bio u Staroj Vlaškoj a potom u Ilici nasuprot Mesničke. Izglog modnog salona Branimir svjedočio je uvijek kako je to mali hram elegantnih i kvalitetnih muških odijela. Iza Branimira Hundića u tuzi su ostali tra sina: Davor, Goran i Andrej, snahe, petero unučadi.... Jedan od Hundićevih sinova bio je javnosti poznat kao ljubitelj i natjecatelj u akvasportovima. Dapače, desetljećima je promicao Jet Ski u Hrvatskoj a time se bavi i privatno. No, kriza je u našoj zemlji uzela maha toliko da i brojni prvaci u svojim profesijama, poznati i djeca uglednih i bogatih završavaju u postupcima osobnog bankrota. To se dogodilo i Davoru Hundiću. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Jutarnji list je 2007. godine objavio priču o Davoru Hundiću, Zagrepčaninu koji je svoj život posvetio jet-skiju i avanturi koja dolazi s njim, koji je tih dana ponovno uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda oborivši rekord u udaljenosti prevaljenoj na jetu u 24 sata, i to vlastiti koji je prvi put postavio 2005. godine. U članku je pisalo kako je Hundić postavio novi rekord od 1031 km 25. lipnja 2006. godine, a potom je dobio od Guinnessa i službeni certifikat koji to dokazuje. 'Da se radi o čovjeku koji ne poznaje granice, te ne posustaje pred preprekama dokazuje činjenica da se ovaj rekord u nekim trenucima činio vrlo dalekim. No pokušaj za pokušajem donio je rezultate, a dva Guinnessova rekorda služe na čast predsjedniku Croatia Jet Cluba koji ne namjerava na njima stati. - Nekolicina nas je 2003. godine kroz razgovor došlo na ideju da prođemo Jadran na jetovima, a to se uskoro pretvorilo u ideju obaranja rekorda.

Napokon sam iz četvrtog pokušaja to i uspio u lipnju 2005. godine kada sam oborio Guinnessov rekord s prevaljenih 966 kilometara u 24 sata. Isto sam uspio i ovo ljeto, postavivši rekord od 1031 kilometra' - rekao je tada Hundić za Jutarnji. Sin legendarnog zagrebačkog pokojnog kreatora od svog hobija napravio je i posao. Vlasnik je tvrtke Aquasport Eventi sa sjedištem u središtu Zagreba. Njegov Facebook profil svjedoči kako vodi sportski, dinamičan, uzbudljiv život a često objavljuje slike s inozemnih natjecanja. Sve u svemu, teško da bi itko po Hundićevim objavama mogao pomisliti kako ima financijskih briga. No, hrvatska financijska stvarnost takva je da u osobnim bankrotima skončava sve više znanih i neznanih. O poznatima u bankrotu često pišemo i njihov popis sve je impozantniji kao što možete vidjeti na našem linku BANKROT. Netom je sudac Jure PezeljaOpćinskog građanskog suda odlučivao u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Davora Hundića.

Prijedlog za osobni stečaj sudu je uputila  Financijska agencija RH. Sudac Pezelja je 16. travnja 2024. objavio oglas kojim je pozvao sve 'vjerovnike potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'. U oglasu je naveo kako 'Potrošač nije dostavio popis imovine (čl. 79.c st. 4 Zakona o stečaju potrošača).'. Za sud će to značiti, nakon zakonskog isteka od 15 dana, kako je potrošač izjavio da nema imovine a onda će otpočeti uobičajena stečajna procedura. Financijska agencija inače prijedlog za stečaj upućuje kada je netko u duljem periodu blokiran a ima dospjela potraživanja koja ne može izmiriti.