Posredstvom odvjetnika Ismeta Krupića iz Zagreba zaprimili smo reagiranje Abdulmounema Haouija iz Jakovlja.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dana 09. ožujka 2021. godine u Vašem portalu pod naslovom „Tri ovrhe vise nad glavom serijskom zagrebačkom prevarantu iz Sirije“ objavljeno je niz netočnih informacija koje štete časti i ugledu gospodina Abdulmounema Haouija tog „serijskog zagrebačkog prevaranta rodom iz Sirije“ pa tako nije točno: - da je poznat po nedjelima brojnih stanovnika metropole, - da je poznat po bespravnim gradnjama u metropoli, - da je „falcificirao“ mjesto svog rođenja „ pa tako tvrdi da je rođen u Zagrebu a ne Siriji“ , - da je o njegovim malverzacijama Domagoj Margetić „napisao čak i knjigu o njemu“ - da stanuje na nepostojećoj adresi … pa „ zbog te njegove nepostojeće adrese ne može dobiti niti jedan dopis od suda-pisalo je“ - da se u DORH-u nalazi već par godina opsežna dokumentacija protiv Haouija,

- da se „ Abdulmounem Haoui predstavlja kao“ doktor iz Sirije“. Zaključno smatrate da „Možda ova vijest o ovrhama bude neka utjeha svim stanovnicima metropole koji su se našli na meti radnji spomenutog jer isto je možda znak da je počeo raščišćavanje i njegovih računa.“ U svojim informacijama nakladnik se poziva na više izvora, pa između ostalih Jutarnji list, Domagoja Margetića koji je „ čak napisao knjigu ????“ Udrugu građana Siget, dok za jedan broj informacija se ne navodi izvor a niti činjenica na temelju kojih izvodi zaključke. Objavom navedenih informacija u odnosu na gospodina Abdulmounema Haouija povrijeđena su temeljna načela Ustava Republike Hrvatske i Zakona o medijima.

Člankom 24 Ustava Republike Hrvatske je propisano da je svatko nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja. Nakladnik već u naslovu zaključuje da je gospodin Abdulmounem Haoui serijski zagrebački prevarant, a da pri tome ne navodi niti jednu pravomoćnu presudu za to kazneno djelo. Nadalje se navodi da gospodin Abdulmounem Haoui  „falcificirao“ mjesto svog rođenja, da stanuje na nepostojećoj adresi , predstavlja kao doktor i niz drugih neistina. Sve naprijed navedene činjenice nakladnik je vrlo lako moga provjeriti kod nadležnih državnih tijela da je postupio u skladnu sa osnovnim načelima Zakona o medijima, članak 16. Gospodin Abdulmounem Haoui je završio Medicinski fakultet u Zagrebu i stekao zvanje doktora medicine, pa se tako može i predstavljati.

Hrvatski je državljanin. Stanuje na adresi prijavljenog prebivališta. U svom članku nakladnik više puta ponavlja riječi Sirija, doktor iz Sirije, a da te riječi povezuje sa njegovom pripadnošću određenom narodu, vjeri i podrijetlu. Takve objave su u suprotnosti sa temeljnim načelima Ustava kao i Zakonu o medijima, članak 3. stavak 4. Od svih objavljenih informacija jedino je točna informacija o ovrhama. Nažalost za nakladnika, takve informacije nisu od općeg interesa javnosti imajući u vidu, da bi nakladnik, svakoga dana mogao popuniti više stranica ovrha nad građanima.

To je učinio jedino za gospodina Abdulmounema Haouija što mu u konačnosti ne smeta. Konačno je nakladnik povrijedio i odredbe Zakona o zaštiti osobnih podataka na gospodina Abdulmounem Haoui jer na temelju iznesenih podataka se može sa sigurnošću identificirati osoba o kojoj su izneseni podatci. Kako je objavljenim člankom povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled gospodina Abdulmounem Haoui, sukladno članku 40 i 41 Zakona o medijima, molim Vas da izvršite ispravak objavljene informacije na mjestu gdje je objavljena i netočna informacija.