Nakon Zeckendorf tornja Petra se selila tri puta pa je tako živjela u luksuznom Octagon kompleksu na zasebnom otoku na Manhattanu iz kojeg se preselila u novogradnju koju nazivaju trenutačno najpoželjnijom destinacijom u New Yorku, u apartman tržišno vrijedan 835.355 dolara koji se iznajmljuje po cijeni 3.475 dolara.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nedavnom presudom u aferi Fimi Media bivši premijeri Ivo Sanader proglašen je krivim, osuđen na 8 godina zatvora a njemu i obitelji oduzeta je značajna imovina. Budući da je u postupku utvrđen nesrazmjer od 15 milijuna kuna, dugačak je popis imovine koja je oduzeta njemu, supruzi Mirjani, kćerima Petri i Bruni, te pokojnoj punici Karmeli Šarić. No, Ćaćina kćer Petra Sanader više od desetljeća živi u New Yorku pa njezina sadašnje imovina nije ni na koji način uključena u presudu.

Javnosti je poznato kako je prije davanja ostavke na premijersku poziciju Ivo Sanader omogućio svojoj starijoj kćeri i njezinom tadašnjem dečku Andreju Dojkiću život na luksuznoj nozi u New Yorku. Za formalnosti oko sređivanja papira i plaćanja troškova u luksuznom njujorškom Zeckendorf tornju na Manhattanu, bio je zadužen odvjetnik Yoram Ginach. Iako je taj odvjetnik slovio za odvjetnika supruge Maje Brinar, Izraelca Aarona Frenkela, s kojim inače ima tvrtke u Londonu, odvjetnik Ginach je, to prvi puta ekskluzivno otkrivamo, poslovao čak i u Istri preko tvrtke koju je s partnerom osnovao 2004. godine.

U medijima se pisalo kako je odvjetnik Ginach unajmio apartmane, jedan u kojem je živjela Sanaderova kćer s dečkom te drugi koji je koristio bivši osuđeni premijer kada bi dolazio u New York, puna je istina da su ti apartmani bili kupljeni, nakon izbijanja afera prodani a novac transferiran preko off shore oaza. Po izbijanju afera i otpočinjanju istrage protiv Sanadera u Hrvatskoj zbog optužbi za korupciju, Petru su ispitivali i američki istražitelji a ona se iselila iz Zeckendorf tornja.

Rekonstruirali smo gdje je sve živjela Petra nakon tog prvog luksuznog Zeckendorf tornja na Manhattanu. Prema podacima iz američkih registara Petra je potom živjela u Ulici 67 W 73rd u apartmanu 4f, u New Yorku. To je bio znatno skromniji apartman tržišno procijenjen na 585.687 dolara koji se može iznajmiti za 2.500 dolara. Za 'Ćaćinu' kćer koja je bila navikla na viši standard, to je bio značajan pad na niže jer se radilo o jednosobnom apartmanu s dnevnim boravkom i kupaonicom. No, i taj se apartman nalazio tik do famoznog Central Parka na Manhattanu pa mu je lokacija bila prednost.

Potom se Petra preselila u luksuzni stambeni kompleks Octagon na Roosvelet otoku na Manhattanu. Studio apartman u kojem je živjela Petra iznajmljuje se po cijeni od 3.050 dolara. Prije Petre u tom je stanu živio Helcio Paschoal Milito, brazilski bubnjar i kralj sambe koji je preminuo 2014. godine. U američkim registrima uz Petrino ime, vezano uz njezin život na Roosvelet otoku na Manhattanu, upisana je i Sukhi Ellen Seo. Radi se o 46-godišnjoj Amerikanki azijskog porijekla koja ima sudski dosje a moguće je da su u stanu Petra i ona bile cimerice.

Octagon kompleks inače ima vlastitu dvoranu za vježbanje, bazen, krovne terase, recepciju - što je sve na raspolaganju vlasnicima ili unajmljivačima apartmana. Naravno da se radi o osobama dubokog džepa koji sebi mogu priuštiti ekskluzivitet života na takvoj otmjenoj lokaciji, dakle zasebnom otoku koji stanovnicima omogućava savršen pogled na vizure Manhattana. Iz Octagon kompleksa Petra je, prema podacima iz američkih registara,  preselila na sadašnju adresu u Ulicu 60 West 23rd. Ta se zgrada zove Caroline condo (condo je u prijevodu apartman ali s pristupom svim zajedničkim sadržajima koji kompleks posjeduje).

Za Petrinu sadašnju adresu piše. 'Prekrasno renoviran jednosobni stan s garderobom u kompleksu  The Caroline. Ovaj dom ima Nest programirani termostat, potpuno opremljenu kuhinju s granitnim pločama, bar za doručak i uređaje od nehrđajućeg čelika, uključujući hladnjak za vodu s dozatorom vode, veliki otvoreni dnevni boravak / blagovaonicu, sunčana sjenila i komforni prostor u ormaru. Caroline je lijepo uređena rezidencija s 22 kata smještena u ulici 60 West 23rd Street u Chelseaju. Otkako je gradnja završena 2002. godine, zgrada je učvrstila reputaciju jedne od najprestižnijih zgrada za iznajmljivanje u New Yorku'.

Zato i ne čudi da jednosobni apartman u kojem živi Petra košta 835.355  dolara a da cijena mjesečnog najma iznosi 3.475 dolara. U američkim registrima piše i kako je Petra Sanader imala adresu u Zapadnom Austinu u Texasu. Nije nam poznato je li tamo snimala film pa unajmila stan ili je pokušala pronaći svoju sreću izvan New Yorka zadnjih godina. U svakom slučaju na sadašnjoj adresi u New Yorku Petra Sanader rajski živi budući Caroline rezidencija psojeduje luksuzni hol s recepcijom ispunjen umjetničkim djelima, krovnu terasu s ležaljkama opremljen na razini hotela s pet zvjezdica.

Inače Petra na svom LinkedIn profilu navodi kako je od 2015. angažirana za Participation Mystique LLC. No, provjerom u njujorškom registru otkrili smo kako je ta kompanija regiistrirana u travnju 2016. u oblasti Albany u New Yorku. Tvrtku je registrirala agencija za osnivanje kompanija Northwest Registeres Agent. Petrina 'Participation Mystique' ima sjedište u vitualnom uredu u Ulici 90 State, Suite 700, ured br. 40. Naziv Petrine tvrtke u prijevodu bi glasio 'Mistika sudjelovanja' ili  'Mistično sudjelovanje' i odnosi se na instinktivnu ljudsku vezu sa simboličkim fantazijskim emanacijama.

Prema defniciji taj simbolički život prethodi ili prati svaku mentalnu i intelektualnu diferencijaciju. Koncept je usko povezan s konceptom projekcije jer se ti sadržaji, koji su često mitološki motivi, projiciraju u situacije i predmete, uključujući i druge osobe, jednako kao što u predmete koje opažamo projiciramo boju. Psihoanalitičar Jung mistiku sudjelovanja definirao je  kao jednu od svojih osnovnih definicija u Psihološkim tipovima, pripisujući je Lucienu Lévy-Bruhlu koji je djelo na tu temu objavio 1912. godine.  Jung je taj pojam koristio u cijelom svom radu koristeći francuski a ne engleski termin budući je djelo originalno i objavljeno na francuskom. Vidjet ćemo hoće li simbolički odabir imena tvrtke i Petri Sanader omogućiti mistično sudjelovanje u nečemu vrijednom spomena u životu ali i karijeri.