Osječka tvrtka Notitia koju je osnovala Tamara Šegota, Patrikova sestra i preko koje su uknjižene nekretnine u Zagrebu i Dubrovniku dok je Šegota bio uhljebljen u Zagrebačkom holdingu kao miljenik pokojnog gradonačelnika Bandića dobila je pojačanje. Naime, nakon uhićenja u srpnju prošle godine te izlaska iz zatvora i afere koja se vezuje uz njegovo ime teško da bi itko zaposlio Šegotu iako je magistar ekonomije i to s diplomom koju je stekao na instituciji s kratkom tradicijom - Ekonomskom fakultetu u rodnom gradu bivšeg hrvatskog nogometnog izbornika Miroslava - Ćire Blaževića - Travniku. No, zato mu je tvrtka čija je vlasnica Tamara Šegota, sestra glavnog junaka ove priče, najprije osigurala direktorsku poziciju a potom mjesto prokurista. Na mjesto direktora Šegota je imenovan u siječnju ove godine a na poziciju prokurista u ožujku.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nedavno smo snimili jednog od najpoznatijih uhićenika kada je riječ o bivšim direktorima tvrtki u sastavu Zagrebačkog holdinga. Naime, Patrik Šegota mirno je sjedio i ispijao svoju kavu u Dežman baru koji se nalazi u istoimenom prolazu u središtu Zagreba. Kafić je u vlasništvu bivšeg Ininog direktora i naftaša Jasminka Umićevića i isti je upravo taj dan izabrao ministar obrane Mario Banožić kako bi se se sastao sa svojim lobistom u Banskim dvorima, Ivanom Mišetićem moćnim ocem moćne premijerove savjetnice Tene Mišetić što smo i objavili. Dok su oni na jednom kraju Dežman bara povjerljivo razgovarali u četiri oka dotle je Šegota mirno sjedio, ispijao kavu, gledao u mobitel i sačekao da mu se pridruže kći i supruga.

Šegota inače prema podacima sa Sudrega živi u Ilici u stanu koji glasi na njegovu punicu Maru Šurbat. Sa svojom majkom Šegotina supruga pedijatricu Sheila Šurbat Šegota Sklopila je Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju 2002. godine što je zabilježeno u vlasničkom listu tek 2011. godine. Inače, Šegotina supruga je iz Brašine u Župi dubrovačkoj pa ne čudi da je Šegota na dubrovačkom području prošlo ljeto i uhićen. O slučaju Šegota, njegovom uhićenju te zašto ga se tereti već smo pisali u prethodnim člancima. Opisivali smo i njegove brojne vrijedne nekretninske transakcije. Tako smo 14. srpnja objavili članak pod naslovom 'PROFITIRALI I PREKO BOOKINGA Uhićeni Patrik Šegota luksuzne apartmane na Krku prepisao je na sestru 2016. - U Uskočkoj akciji je osim bivšeg direktora zagrebačkih gradskih groblja uhićena je i njegova sestra Tamara Šegota. Vlasnički list vile na Krku otkriva kako je brat sestri posudio 300.000 eura koje je ona vratila u roku 'keks''.

Također, dan kasnije objavili smo članak: 'TAJNE VLASNIČKOG LISTA IZ SLOVENSKE Uhićeni Patrik Šegota luksuzne kvadrata u Zagrebu vlasnički prenio na sestrinu tvrtku - Transakcije su se odvijale nakon uhićenja pokojnog gradonačelnika pa je izgledno da je bivši direktor Gradskih groblja Zagreb postao puno oprezniji u skrivanju love'. Na bivšeg direktora Gradskih groblja Zagreb podsjetili smo i u članku pod naslovom: 'NEVOLJA NIKAD NE DOLAZI SAMA Osuđena Velina Oršolić, sestra Idore Hegel, bivša dance zvijezda, znana iz afere Groblje - Patrik Šegota, bivši direktor Gradskih groblja koji je uhićen u sklopu Uskokove akcije i zatvoren u Remetincu sumnjičio se i da je naštimao cvjećarsku kućicu Velini Oršolić'. Taj članak objavljen je potkraj studenog prošle godine. No, iz navedenog jasno proizlazi kako se Patrik Šegota bogatio tako što je vrijedne nekretnine transferirao sa sebe na tvrtku Notitia. Vjerojatno je slutio da bi nešto moglo poći po zlu pa je vjerojatno tako želio zaštiti da nekretnine ne dobiju zabilježbu te da njima ne može raspolagati do okončanja sudskog postupka.

Izgledno je da je zato i postao najprije direktor te prokurist u tvrtci Notitia kako bi mogao kvalitetno upravljati navedenim nekretninama. No, pet minuta slave nije mimoišlo ni suprugu Patrika Šegote. Naime, kada je Severina u rujnu prošle godine počela prozivati Polikliniku za zaštitu djece i njezinu dugogodišnju, u međuvremenu smijenjenu, ravnateljicu Gordanu Buljan Frander iz te su ustanove prvo tvrdili kako nema nikakve uputnice sa žigom spomenute doktorice. No, onda je pronađena takva uputnica a iz Poliklinike su poručili: 'Dodatnim pretraživanjem sve dokumentacije o dolasku djeteta Severine Vučković i Milana Popovića u poslijepodnevnim satima pronašli smo i uputnicu iz 2018. godine koja doista sadrži pečat dr. Sheile Šurbat Šegota i po kojoj je dijete tada primljeno. Napominjemo i da pedijatrica dr. Sheila Šurbat Šegota nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi s ravnateljicom Poliklinike prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander niti s ijednim drugim stručnjakom Poliklinike” - objavljeno je tada u medijima.