Martina i Niko Dalić san su svih onih hrvatskih bračnih drugova koji zamišljaju kako vode neke uspješne kompanije i tako osiguravaju život na visokoj nozi svojim obiteljima. Dapače, Martina i Niko Dalić vode dvije najmoćnije hrvatske tvrtke, naftnog giganta Inu i koprivničkog prehrambenog diva Podravku. No, nije uzalud pjesma 'Nije u šoldima sve' u izvedbi Mladena Grdovića i Bepa Matešića postala hit. Očito, niti supružnici koji plivaju u novcima ne mogu imati sve i bračnu i financijsku idilu. Dok barel nafte divlja na svjetskim tržištima, a hrvatski građani ojađeno stoje na benzinskim crpkama dajući bogatstvo kako bi napunili spremnike sve skupljim gorivom, dok ribari i poljoprivrednici očajavaju nad cijenama plavog dizela, dotle jedan od hrvatskih direktora u Ini, Niko Dalić posrnulog držanja i pognute glave nesigurnog hoda korača teškim, skoro olovnim korakom, duž šetnice između Petrčana i Punta Skale. Poznato je kako par Dalić posjeduje luksuznu vilu u Petrčanima, tamo su svake godine ljetovali zajedno i mnogi su ih mediji snimili dok obavljaju svoju ljetnu rutinu. Slijede detalji foto priče koja dokazuje kako već danima Niko Dalić tužan provodi ljetne dane bez svoje dugogodišnje moćne partnerice....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nakon objave teksta 'Martina Dalić ostavila muža Niku, sam ljetuje u njihovoj vili u Petrčanima a nje nema da zastenje na šumskoj stazi kod Diadore', ništa se, za sada, nije promijenilo. Muž Martine Dalić i moćni član Uprave Ine koji slovi za jednog od naših najplaćenijih direktora u državnim kompanijama, s plaćom od 130.000 kuna mjesečno i dalje besciljno tumara plažama od Pinije u Petrčanima do Punta skale i natrag, sam i odlutao u svojim mislima. Tako smo opet snimili usamljenog Niku kako besciljno pješači pokraj mora, naizgled potišten što pored njega nema njegove voljene Martine. A moćna supruga i aktualna šefica Podravke, za razliku od ostavljenog Nike, i to  na milost i nemilost užarenom srpanjskom suncu, može biti zadovoljna i s nestrpljenjem iščekivati dolazak kolovoza jer će se njezino bogatstvo podebljati blizu milijun kuna. Tako po pisanju portala Danica.hr  ključni Podravkini menadžeri – petero članova uprave i 60 direktora – dobili su ove godine ukupno 21,4 milijuna kuna bonusa za dobro poslovanje u protekloj godini.

Najviše je dobila predsjednica uprave Martina Dalić, blizu milijun kuna. Za to vrijeme radnici u Podravkinim pogonima zarađuju u prosjeku između 4500 i 5000 kuna neto, piše Danica.hr. I dok Martina Dalić doista ima razloga zadovoljno trljati ruke, njezin ostavljeni muž 'na morskome plavom žalu gdje čarlija vjetrić mio', vjerojatno besciljno hodajući žaluje što nije uz svoju suprugu, kao prošle godine u ovo doba. Naime točno prije godinu dana snimili smo  moćnu šeficu Podravke i bivšu potpredsjednicu hrvatske Vlade Martinu Dalić dok je trčala uz šetnicu na relaciji Punta Skala - Petrčane. Snimke su otkrile kako je na ljetni odmor u svoju vilu stigla u ne baš sjajnoj formi jer je na trenutak izgubila dah. Vidljivo je to iz ranije objavljene foto-reportaže naslovljene s :'BO(R)G I HRVATI Šefica Podravke Martina Dalić zastenjala na šumskoj stazi u Punta SkalI - U susjednim Petrčanima bivša ministrica financija ljetuje u svojoj vili a mi smo uhvatili trenutak koji dokazuje kako nije u savršenoj formi'.

Snimke su nastale na šetnici koja pripada luksuznom Falkensteiner Diadora Resortu u kojem su ranijih godina ljetovali i naši Vatreni s obiteljima pa tako i Luka Modrić koji u Punta Skali posjeduju i vlastitu nekretninu. Prošlog srpnja imali smo priliku snimiti i šeficu Podravke u društvu muža, člana Uprave Ine Nike Dalića jednog od naših najplaćenijih direktora u državnim kompanijama, kako opušteno, kao dva golupčića, vraćaju s kupanja s plaže kod hotela pinija u Petrčanima. I kao što smo napisali bili su nonšalantno odjeveni i toliko opušteni da su se češkali po raznim dijelovima tijela  na javnoj šetnici. No, ove godine, bar za sada, slika je mnogo drugačija. Niko tumara sam od hotela Pinije do raskošne vile u Petrčanima, a Martine nema pa nema. I bez obzira što će Martina postati bogatija ovo ljeto za blizu milijun kuna od Podravkine dividende, Niko zasigurno u sebi zbori da nije u šoldima sve, prisjećajući se idiličnog ljeta 2021. godine. No, tko zna, možda se Martina i ukaže u svojoj kući u Petrčanima, pa ako ne zatekne Niku, pozove ga s terase:'Niko vrati se doma skuhala sam ti pašta šutu'! A možda sjedne i neki krvavi stek, baš kao što je bilo posluženo šefici Podravke i Želimiru Vukini u poznatom zagrebačkom restoranu ManO. Jer moćni bračni par Dalić ima puno razloga za čašćenje i uživanje u čarima našega mora. A kako i ne bi kad  gotovo deset milijardi kuna vrijede udjeli koje nadziru Dalić & Dalić u kompanijama u kojima su zaposleni milošću premijera Plenkovića, njihova najvećeg zagovaratelja. U tom kontekstu supružnicima Dalić,ne preostaje ništa drugo nego uživati  na zasluženom odmoru i onako dobro raspoloženi nakon kraljevske večere u nekom od otmjenih i skupih restorana u Petrčanima i bližoj okolini duboko se pokloniti sjeni svojega predsjednika i tiho zapjevati: 'Druže Plenki mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo'. Tim prije što direktor Ine Niko Dalić koji ima  enormnu plaću i beneficije biva često viđen u dokolici ispijanja kavice sa suprugom Martinom, no, to nije sve. 'Gospodina Savršenog', svojedobno smo snimili i kako u sred dana obilazi dućan s delicijama daleko od svoje fotelje u Ini, odnosno u Kaptol centru.

U dućanu Bonkulović Niko Dalić usred radnog dana išao je u razgledni pohod delicija za nepce što zasigurno nema nikakve veze s cijenom barela nafte niti krizom na tržištu crnog zlata. Taj je članak objavljen pod naslovom: 'SKUPO PLAĆENA BESPOSLICA - UBIO SE OD POSLA: Direktor Ine Niko Dalić ima 130.000 kn plaću a usred radnog dana obilazi Bonkulović Snimili smo supruga Martine Dalić u petak oko pola tri kako posjećuje toalet u Kaptol centru a potom delikatesni dućan'. Članak je objavljen potkraj kolovoza prošle godine, nakon prošlo srpanjske morske idile jednog od najmoćnijih bračnih parova u Hrvatskoj. Niko kao Niko, rekli bi neki, jer moćni direktor Ine komotno može kao nekoć nedodirljivi  direktori u komunizmu unatoč brojnim kritičarima staviti prst u uho i zapjevati: 'Alaj volim ovaj režim plaća ide a ja ležim'!