Majku vlasnika Atlantic Grupe mediji promoviraju zbog ekscentričnog šika koji svjedoči o njezinom mladenačkom duhu ali i otmjenom stilu. Samo je jednom osvanulo kako je majci dvoje djece pokušala oduzeti dio stambenog prostora u potkrovlju vile u Ulici Ivana Gorana Kovačiča u kojoj živi. Naime, Đurđa Tedeschi živi u zgradi koja je zaštićeni spomenik kulture. O problemu je pisao Jutarnji u srpnju 2012. godine. Zapitali su se tko je ukrao tavan, odnosno o ratu za kvadrate u vili na Tuškancu. O problemu je progovorila Zagrepčanka Branimira Katić koja je javnost upoznala s tim kako mama Emila Tedeschija želi probiti tunel kroz njezin stan. Tvrdila je kako se urotila s obitelji pokojnog generala Janka Bobetka koji također posjeduju etažu u toj vili. U ovom tekstu bavimo se drugim sporovima, onima na otoku otkud potječe tajkunova majka.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U intervjuu koji je dao u proljeće 2014. Emil Tedeschi govorio je o svojoj obitelji s očeve strane, Korčulanima Tedeschijima koji su stigli iz Italije. 'To je obiteljski korijen po tatinoj liniji, s tim da je i njegova mama, a moja baka, isto talijanskih korijena iz obitelji Ballarin. Meni su, međutim, svi iz grada Korčule i po maminoj strani: njezini su bili obitelj slavnih brodograditelja Sladovića. Familija mamine mame Peručić bila je, pak, jako talijanski orijentirana, imućna, između ostalog pradjed je bio vlasnik kamenoloma na otoku Vrniku; ranije su se prezivali Peruzzi'.

I u zemljišnim knjigama vidljivo je kako je mama hrvatskog tajkuna djevojački Sladović. No, u međuvremenu je promijenila ime - iz cvjetnog Đurđica - postala je Đurđa. Hrvatske medijske stupce bivša sutkinja uglavnom puni fotografijama s kojekakvih događanja gdje se pojavljuje ekscentrično odjevena te ju trendseterski mediji na sva zvona hvale. Inače, vrijedno je spomenuti kako je Đurđica Tedeschi za sutkinju Općinskog suda u Zagrebu izabrana 18. travnja 1991. i to nakon dolaska HDZ-a na vlast.

Odluku o njezinom imenovanju potpisali su tadašnji predsjednik Sabora Žarko Domjan i predsjednik Društveno-političkog vijeća  Ivan Vekić. Godinu dana kasnije razriješena je na vlastiti zahtjev a tu su doluku potpisali zajednički Vice Vukojević i Žarko Domljan. Iako mediji ljeti donose slike Đurđe Tedeschi najčešće iz Dubrovnika, ona na rodnom otoku posjeduje nekretninu na obalnoj šetnici - odnosno na Šetalištu Tina Ujevića. Na toj čestici nalazi se više nekretnina i zemljište koje dijeli udovica Svetozara Emila Tedeschog i jedna Korčulanka koja je se preziva Šeparović.

No, zbog obiteljskog grunta majka tajkuna Emila Tedeschog našla se na sudu. Jednom u ulozi tužiteljice a drugi put u ulozi tužene. Da se radi o podjeli obiteljskog nasljedstva vidljivo je iz činjenice da je među suprotnim stranama više osoba s prezimenom Sladović. Prvi spor pokrenula je decentna dama Đurđa. na Općinskom sudu u Dubrovniku, Stalnoj službi na Korčuli. Tužila je Tea Sladovića i druge a među tuženicima bio je Frane Sladović pokojnog  Antuna. Budući da je potonji odsutan i nepoznatog boravišta sud mu je u ožujku 2019. dodijelio privremenog zastupnika Željka Šuška, odvjetnika iz Korčule.

No, nedugo potom i Đurđa Tedeschi našla se na suprotnoj strani, odnosno na listi tuženih. Opet se radi o zemljišnom sporu koji se vodi na istom sudu ali kod sutkinje Marije Gugić. Na strani tužitelja vidljiva su imena: Nikše Sladovića i Maje Krneta iz Zadra. Jasminke Smiljanić iz Kastva, te Zagrepčanke Ljiljane Sladović Ninić, Biserke Sladović i Višnje Sladović iz Zagreba koje zastupa korčulanska odvjetnica Daniela Urban Laus. Prva na listi tuženih je Đurđice (Đurđa) Tedeschi ud. Emila iz Zagreba a zatim slijede: Jasminka Uzelac rođ. Božović iz Buja, Lea Savić pok. Vjekoslava iz Banja Luke, Čilke Malnar ž. Vladimira iz Korčule, Teo Sladovića pok. Joze iz Korčule, Luči Farac rođ. Sladović iz Korčule, Ingeborg Sladović Maričić i Svjetlana Misković - Sladović iz Zadra, Joško Sladovića sin Tea iz Korčule, te ponovno Frane Sladovića pok. Antuna.

I u ovom predmetu Frane Sladović dobio je u kolovozu 2019. privremenog zastupnika, odnosno odvjetnika iz Korčule Vladimira Depola. Već smo pisali o raznim zemljišnim sporovima koje pokreću roditelji hrvatskih dužnosnika. Tako smo pisali o zemljišnim sporovima u kojima se našla majka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Vjekoslava Raos - Plenković, tužbi protiv rodbine pokojnog Stipe Milanovića, oca hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića ali i o sporu njegovog tasta Ivana Musića. Očito u našim gruntovnicama nema reda dok akteri ne uzmu stvar u svoje ruke i podignu tužbe pri nadležnim sudovima.