Tatjana Matejaš zabljesnula je na estradnom predratnom nebu dotad neviđenom brzinom. Njezin hit 'Hajde da ludujemo' pjevao se diljem bivše države. Potom je otišla u SAD, posvetila se vjeri, udala se za Matthew Shane Camerona i dobila trojicu sinova. Tajči je postala Tatiana Maria Cameron, seljakala se iz jedne u drugu američku državu, živjela paralelno obiteljski život brinući za trojicu malih sinova ali i nastupajući putujući u kombiju po američkim crkvama. Malo je poznato kako je njezin šogor američki franjevac i da je cijela obitelj njenog pokojnog supruga duboko religiozna i da su praktični katolici. Iako je Tajči dolaskom u SAD odbacila svoje estradno ruho ipak smo iskopali podatak kako ju nostalgija nije napustila. Pobjegla je od estradnog ludila ali onda ju je očito 'pukla nostalgija' dok je svoju američku tvrtku registriranu u Ohiu nazvala Ludujemo Entertainment LLC.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Upišete li američko ime Tatjane Matejaš u američke registre dobit ćete čitav spektar krajnje zanimljivih podataka. Osim što je upisano kako je maturirala na srednjoj školi a upisano je i kako je živjela u Howll Aveniji u Cinccinatiju u državi Ohio. Ta ista adresa ujedno je poslužila za registraciju tvrtke Ludujemo Entertainment koja posluje od 2011. godine. Piše kako je ta Tajčina adresa povezana s nekoliko osoba a među njima izdvajamo ime koje očito potječe iz Hrvatske - Maya Brlecic. Radi se o pijanistici rodom iz Hrvatske koja živi u SAD-u. Zabilježeno je i kako telefonski broj glasi na Tatjanu. Nekretnina s dvije spavaće sobe iznajmljuje se po cijeni od 1.020 USD.

Provjerili smo i ustanovili kako se radi o kući kakve nastanjuju donji srednji američki slojevi. Takva je uostalom bila i većina od 16 nekretnina koliko ih je Tajči promijenila otkad je u Americi. Seljakala se iz grada u grad iz države u državu. Kada su njoj i suprugu Matthew sinovi bili mali obično bi unajmljivali kuće prizemnice s malim vrtovima. Svaka od tih nekretnina bila je skromno namještena i u donjem cjenovnom razredu. Uostalom, Tajči se poprilično napatila u SAD-u i daleko da je to iz njenog kuta gledanja bila zemlja - obećani raj. No, iako nije profitirala u materijalnom smislu Tajči je profitirala u duhovnom. Isticala je kako je blagoslovljena djecom i poslom koji je voljela raditi. Naime, sa suprugom glazbenim producentom koji je umro u studenom 2017. od nepušačkog raka pluća u 47.-oj godini putovala je i nastupala.

Pjevala je pred članovima crkvenih zajednica. Danas kada su joj sinovi porasli i studiraju posvetila se, kao što je poznato drženju motivacijskih govora i jedan takav je imala i u Hrvatskoj na krstarenju prije korona pandemije. Poznato je kako je Tajči u Americi otkrila vjeru ali očito joj je probuđena religioznost omogućila i pronalazak supruga. Naime, njezin pokojni suprug dolazi iz duboko religiozne američke katoličke obitelji. U prilog tomu svjedoči i podatak da je njegov brat - svećenik i američki franjevac. On je velečasni Ben Cameron koji je kao i Tajčin muž rođen u Kokomu u Indiani, a odrastao je kao član Katoličke crkve svetog Patrika u tom gradu.

'Tijekom srednje škole pohađao je malu kršćansku školu koju je vodila lokalna baptistička crkva. U tom nekatoličkom okruženju, gdje je njegova vjera često bila osporavana, počeo je proučavati katoličku vjeru. Vlč. Ben je 1991. godine diplomirao na Christendom Collegeu, malom katoličkom koledžu slobodnih umjetnosti u Front Royalu u Virginiji, gdje se uključio u apostolat laika poznat kao Marijina legija, što je probudilo njegovu želju da svoju katoličku vjeru podijeli s drugima. Nakon što je diplomirao politologiju i povijest, vlč. Ben je planirao karijeru u političkoj areni, ali je ubrzo otkrio da Bog ima druge planove. Pridružio se Ocima milosrđa 1992. studirao je teologiju u sjemeništu svetih apostola u Cromwellu u Connecticutu i zaređen je u sveto svećenstvo 31. svibnja 1997. godine' - piše na njegovom službenom profilu.

Tajčin šogor ima i Facebook stranicu preko koje je povezan s profilom svog pokojnog brata, Tajčinog muža ali i s Tajčinim sinom Danteom Xavierom koji studira grafički web dizajn i bavi se 3D animacijama. Tajči ima još dva sina, Evan Amadeus predstavlja se  na Instagramu kao nextamadeus, u prijevodu sljedeći Amadeus. za njega je ponosna mama Tajči na društvenim mrežama objavila kako vjeruje da će biti glazbenik. Treći Tajčin sin je Blaise Ludvig. Inače, i Tajčina mama Štefica ima Facaebook profil pod imenom Stefy pa tako komunicira sa svojim najstarijim unukom, Tajčinim sinom Danteom. U Ameriku se preselila i Tajčina sestra Sanja Matejaš koja je nekoć imala nadimak Sajči. Ona je kao Sanya Mateyas snimila nekoliko niskobudžetnijih filmova u Americi a povremeno je i nastupala s poznatijom sestrom Tajči na koncertima duhovne glazbe.

Zanimljivo je kako s protekom desetljeća Tatjana Cameron sve više teži povratku danima svoje najveće jugo estradne slave pa je u tom smislu i na društvenim mrežama aktivirala svoj nadimak iz tog perioda - Tajči. Vjerojatno je s protekom godina i odrastanjem sinova shvatila kako je slava koju je imala dok je bila mlada zagrebačka pjevačka zvijezda kapital koji mora iskoristiti poglavito što je u Americi prošla trnovit životni put. Uostalom o tome svjedoči i knjiga koju je objavila za naše tržište pod imenom (Ne)Slomljena. Knjiga je predstavljena kao njezin 'osobni i intimni memoar o putu iz emotivne boli i tuge do iscjeljenja i slobode. Kombinirajući priče, poeziju, zapise iz svojih dnevnika, glazbu i fotografije, Tajči piše o iscjeljenju tjeskobe proizašle iz nemogućnosti stvaranja. Uz pomoć psihotera...' - piše o knjizi.

Naime. Tajči je nedavno gostujući kod Tončice Čeljuske pričala o tome kako je imala i neželjeno iskustvo silovanja u ranoj mladosti ali i da se liječila od depresije. Tajči je barem izvana život mazio na početku njezine mladosti, makar nismo znali za duboke rane koje je zadobila u istom periodu, no kasnije je zasigurno, unatoč sretnom braku i djeci prošla egzistencijalne muke. Tajči je s obitelji uvijek živjela skromno a tako i sad živi u kući katnici u Burlington Passu u Franklinu u državi Tennessee koja je zadnji put prodana 2014. za 344.000 USD. Navedimo kako su Tatjana i njezin suprug uspjeli na početku braka na kredit kupiti skromnu prizemnicu u Kaliforniji za 177.000 USD 2001. godine  u Hamlin ulici u Van Nuysu koji su kasnije uspjeli prodati za čak 514 tisuća dolara.

No, iz tog perioda ostalo je porezno dugovanje pa je u tamošnjem uredu upisana zadužnica na ime Tajčinog pokojnog supruga za neplaćeni porez u iznosu nešto malo većem od 5 tisuća dolara. Tajčin pokojni suprug u Los Angelesu je bio registrirao fiktivno ime, što je tamo legalno, pa je preko njega poslovao. Radilo se o registraciji na ime Walpurgis Night Music. U prijevodu Glazba Valpurgijske noći. Valpurgijska noć posvećena je proslavi valpurgijske svetice i časne sestre iz 8. ostoljeća  To je proslava plodnosti. Kuće se ukrašavaju, pale se krijesovi. Po tradiciji tada se pjevalo i pilo  do dugo u noć. Iako je Tajči sa suprugom za život zarađivala putujući i pjevajući duhovne pjesme ipak je, kao što smo na početku napisali, prije 10 godina osnovala Ludujemo Entertainment LLC.

Zasigurno njezin pokojni suprug nije niti znao što to u prijevodu znači. Tvrtka je očito poslužila samo za organizaciju Tajčinih nastupa. I njoj je u srcu sigurno bio podsjetnik kada su stotine tisuća i više ljudi za njom u transu pjevali 'Hajde da ludujemo ove noći...'. Tajči je ipak, unatoč novom životu u zemlji koju mnogi doživljavaju obećanom nosila duboko u sebi ocean nostalgije koji je izlazio na vidjelo u malim sitnim detaljima. Život piše nepredvidive romane, glavne junake baca s jedne hridi o drugu. Neki cijeli život priželjkuju pet minuta slave, nekima se kao Tajči slava dogodi prebrzo i prejako pa od nje pobjegnu preko oceana i utope se u anonimnosti. No, očito zov slave ostavlja trajne posljedice dok se i Tatiana Cameron pod starim imenom Tajči vraća u novom ruhu na domicilne prostore.