Za lovu bi i pod vodu ako treba, poznati je moto trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića. No, Ćiro nije trebao ići pod vodu kada je snimio spot za kvartovski dućan koji se nalazi samo dvadesetak metara udaljen od njegovog stana na Trgu bana Jelačića i samo stotinjak metara od njegovog drugog stana u kojem živi u zgradi koja se nalazi blizu hotela Dubrovnik a preko puta kultnog kafića Charlie, u kojem on svakodnevno pije kavu sa svojim prijateljem i prvim susjedom Mirom Parom. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na 43. sjednici Odbora za gospodarstvo, na kojem je dnevni red bio podnošenje izvješća HERA-e i HROTE-a na okolnosti INA d.d. plinskog poslovanja, oporba i vladajući proglasili su šefa HERA-e Danijela Žambokija sramotnim, a HDZ-ovci mu poručili da je poput 'protočnog tijela'. "Iz argumenata u raspravi proizlazi da, s obzirom na zakonske ovlasti HERA-e, u čije osnove posla ulazi i nadzor energetskih subjekata u obavljanju energetske djelatnosti, HERA kao regulator u medijski eksponiranom slučaju Ina nije postupala s dužnom pažnjom. Odbor smatra da je ugrožen interes Republike Hrvatske te se poziva Upravno vijeće HERA-e na odgovornost", jednoglasan je zaključak maratonske sjednice Odbora za gospodarstvo. Za vrijeme trajanja sjednice odbora šef HERA-e Danijel Žamboki na trenutke se ponašao neprimjereno, smijući se u lice pojedinim zastupnicima u Saboru koji su mu postavili pitanja, primjerice, kada ga je Karolina Vidović Krišto pitala zašto je falsificirao svoj životopis i zatajio da je bio predsjednik Nadzornog odbora Karlovačke banke, uz zaključak: "Tamo gdje vi nadzirete događa se pljačka"

Inače Danijel Žamboki , ravnatelj nadležne agencije HERE-a koja izdaje dozvole za trgovinu plinom,  brat je  Maria Žambokija, vlasnika lanca outlet trgovina Žabac čiji jedan kvartovski dućan reklamira legendarni Ćiro Blažević. Interesantno je naglasiti da je spot snimljen u ožujku ove godine a da je tek ovih dana dodatno aktualiziran otkrivanjem velike plinske afere u Ini. Naime, u  jeku spomenute afere koju mnogi tituliraju aferom svih afera teškom milijardu kuna, koja prethodnih dana i tjedana potresa Lijepu našu,zbog koje su uhićeni direktor Ininog Croplina Damir Škugor, suvlasnici OMS upravljanja Josip Šurjak i Goran Husić, te direktorica Plinare Istočne Slavonije isplivalo je i ime Danijela Žambokija, ravnatelja nadležne agencije HERA-a, a jedan detalj posebno je privukao pozornost, a radi se o gotovinskoj posudbi od 1,25 milijuna kuna koju je Žamboki jednokratno posudio, o čemu smo pisali u našem prethodnom članku pod naslovom  'BRAT ŠEFE HERA-E KOJEG PROZIVAJU ZBOG PLINSKE AFERE USPJEŠNO VODI LANAC ŽABAC U ZAGREBU, JE LI MU RAVNATELJ DANIJEL ŽAMBOKI POSUDIO 1,25 MILIJUNA KN ZA BIZNIS?'

Tako je igrom sudbine lanac trgovina Žabac došao u žižu medijske javnosti , ne samo zbog niskih cijena, nego i zbog reklamnih spotova u kojima legendarni Ćiro i njegov prijatelj Miro propagiraju jedan Žambokijev kvartovski dućan, ali i zbog njegovog brata Danijela Žambokija ravnatelja agencije HERA, koji je dospio u žižu javnosti nakon izbijanja višemilijunske plinske afere u Ini. Mario Žamboki, očito je iskoristio povoljan trenutak da reklamni spot s Ćirom koji je snimio prije pet mjeseci ponovno aktualizira kako bi njegov Žabac nakratko skrenuo pozornost s plinske afere teške milijardu kuna i njegovog brata čelnika HERA-e kojeg se proziva u toj aferi svih afera. Jer kad Ćiro svom prijatelju Miri koji ga pita zar i on kupuje u Žapcu odgovara 'Sine u Žapcu je najjeftinije', gledatelji padnu u trans. 

'Tijekom svog života glumio sam u mnogim reklamama, filmovima i serijama, naravno sve su to bile manje uloge, ali da nisam glumac shvatio sam odmah na početku te filmske i televizijske karijere kada sam u Smogovcima glumio samog sebe. U jednom trenutku pojavio se, naime, Ivica Zadro i pokazao mi što to znači biti glumac. U frakciji sekunde on se transformira u svoj lik i više ga ne možeš prepoznati - čas je ovo, čas je ono… U jednom trenutku sam zbilja pomislio da je Mlinka, a ja se, eto, nisam uspio transformirati ni u samog sebe. Evo jedna reklama koju sam nedavno snimio za svoj kvartovski dućan Žabac Food Outlet, a u kojoj sam ponovno glumio istu ulogu - samog sebe. Očekivao sam vidjeti neki napredak, ali samo mi se potvrdilo ono što sam shvatio prije četrdeset godina - nemam nikakvog talenta za glumu!Sreća pa me u životu nogomet dobro išao...' kaže legendarni Ćiro. 

No, njegovi obožavatelji nakon spota o Žapcu pišu Ćiri: 'Ne trebate Vi glumiti nikoga. Dovoljno je da se pojavite i progovorite. Pa ni ono:" U p.m." niko ne zna reći kao Vi. Vi ste i trener, i glumac, i veliki čovjek'. A gospođa Rozalija piše:'Poštovani gospodine .Vi širite pozitivnu energiju oko sebe ..na prirodan način komunicirate ..a to je bolje od bilo kakve glume ..sve radite srcem zato ste postali naš Ćiro legenda ..a da ste išli u glumce i te bi trikove vi svojom voljom i upornosću savladali ...ovdje ste gospodine odradili kao profesionalac ..super ..podrška.'Ni Jambo iz Noćne more nije mogao sakriti oduševljenje Ćirinim pojavljivanjem u spotu: 'Jedan je Ćiro,neponovljivi.Svi mi iz Noćne more obožavali smo ga i tako će uvijek i ostati.Poseban čovjek, žalosti me kad vidim kako se bori sa bolešću a nije to zaslužio,toliko pozitivne energije nema u tisuću drugih i zato kažem jedan je Ćiro,neponovljivi.Imali smo tu čast i privilegiju da bude dio nas', napisao je Jambo. Tako Miroslav Ćiro Blažević propagira lanac trgovina Žabac, nakon čijeg spota malo tko može ostati ravnodušan i ne posjetiti neki od Žambokijevih dućana.