Dalmatinka sa zagrebačkom adresom Renata Detelj svašta je pregrmila otkad je na javnoj sceni. Nekad je istupala u medijima govoreći o svom poslu ili poznatim prijateljima poput ubijenog nogometnog menadžera Dine Pokrovca. Istupala je u medijima i kada je internetom počela kružiti snimka "erotskog filmića" snimljenog mobitelom  u tadašnjem narodnjačkom klubu Pasha, a na kojemu se pojavljuje djevojka slična njoj. Na toj je snimci  bila neka djevojka u nesvjesnom stanju koja leži na podu. 'Osoba koja se nije libila dirati takvo tijelo koje je izgledalo kao polumrtvo jednoga će dana završiti na Mirogoju otkrivajući i pipkajući leševe. Mislim, ta snimka je morbidna!' - kazala je Renata te 2008. u razgovoru za Index. Tada je bivša manekenka agencije Tamare Roglić tvrdila kako joj sve namješta osoba koju je prije toga bila tužila. Protiv te osobe, rekla je tada kako neće ništa poduzeti, jer smatra kako "Bog sve vidi" te kako će "Božja kazna biti dovoljna". Detelj se svojedobno hvalila kako je odbila primamljivo fotografiranje za Playboy jer joj nije do golotinje ali i honorar od 10 tisuća eura za snimanje golišave scene u filmu "Praznici u Bosni" s Richardom Gereom. Dok je bila prisutna na zagrebačkoj manekenskoj i noćnoj sceni očito se dizala prašina a kružila je i vijest da se jednom fizički zakačila s Anom Gruicom u narodnjačkom klubu. Bilo je to davno ali evo opet imena Renate Detelj na sudskoj ploči. Pozvana je na Općinski prekršajni sud pod optužbom da je remetila javni red i mir. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije više od desetljeća Renata Detelj bila je članica modne agencije Tarol Tamare Roglić. Nosila je brojne revije, snimala i bila redovita gošća na raznim popularnim eventima te posjećivala noćne klubove. Potom se povukla iz javnosti. Prethodno je u medijima procurila delikatna vijest kako je na YouTube dospio erotski snimak na kojem je navodno ona i to u tada popularnom narodnjačkom klubu Pasha. Bilo je to u studenom 2006. godine a Renata je odmah izjavila kako joj sve podmeće jedna utjecajna osoba. U međuvremenu Renata je uspjela podići sina Franka kojeg je rodila s 23 godine te dobiti još dvojicu sinova. U objavi na Facebook profilu 23. lipnja 2020. godine napisala je sljedeće: 'Danas je rođendan mom prvom sinu, dakle i moj rođendan. Sa 23 g sam postala majka i shvatila da je to najljepše zanimanje na svijetu, zivot moj je stao tog trenutka kad sam ga ugledala i stavila na prsa, moj zivot sam podredila njemu (također i još ovoj dvojici nakon njega). Bog je valjda htio da rađam samo sinove i oglušio se na moju želju da kćer rodim, al ne žalim viša sila... Neka vam dragi Bog utre ispravan životni put, a ja cu vas poduprijeti u svemu! Franko sretan ti rođendan, voli te tvoja mama.'

Dvije poznate manekenke iz 90-ih godina lajkale su joj tu objavu, Tamara Roglić i Iwa Buchwald ali i bivša supruga Frane Lasića - Živa Stupnik te Zagrepčanka Romina Vuchetich. Nakon toga imala je još jednu vrlo znakovitu objavu: 'Gade jedan, platio si privatne detektive da me prate i zavedu (bolje da si platio djeci tenisice), al nisi ih upozorio da mi inteligencija graniči s genijem (pa sam ih na prvu provalila)... Doći će kraj tvojoj zlobi... da si zadnji na svijetu pogledala te ne bi'. To je objavila isti dan na Facebooku. Potporu joj je dala Živa Stupnik. Očito su protekle godine bile vrlo turbulentne za tu nekad atraktivnu plavokosu manekenku. Vidljivo je to i iz objava iz kojih proizlazi da je i njen sin Franko bio privremeno u evidenciji nestalih osoba. Objavljeno je to 2013. godine, u dobi kad je imao 17 godina. No, na sreću Franko je u međuvremenu odrastao i postao samostalan. Sada Renata skrbi o dvojici sinova osnovnoškolske dobi a slika koju objavljuje na Facebooku jasno govori kako ih želi vidjeti kao buduće hokejaše jer je objavila i njihovu sliku s treninga.  

Inače, Renata je imala trnoviti put u privatnom životu. Tako je 2008. pisano o njenom bivšem dečku kojem su zapalili aute zbog vrijednog zemljišta. Radilo se o tadašnjem voditelju odlagališta  Davoru Mravuncu koji je od 2000. iznajmljivao prostor u Zagrebu od tvrtke 'Felix' u stečaju. Nakon raskida osuđen je zbog uznemiravanja Renate Detelj te je dobio osam mjeseci uvjetnog zatvora.  Da joj u privatnom životu i dalje ne cvjetaju ruže vidljivo je iz poruke koju je pod imenom i prezimenom ostavila na web stranici huro.hr. Radi se o web stranici Hrvatske udruge roditelja odgajatelja. Detelj je reagirala na vijest pod naslovom: 'Pravobraniteljica za djecu: “Ići ćemo prema aktualnoj zagrebačkoj vlasti da preispita svoju odluku.”Tamo je Detelj napisala sljedeće: 'Podržite nas jer medju nama ima i samohranih roditelja gdje smo djeca i ja žrtve obiteljskog nasilja. Ne mislim verbalnog, već polomljenih kostiju, kako meni, tako i djeci. Bila sam hrabra da krenem u borbu da spasim djecu (žrtve) jer sam znala da ću i s tim minimalcem staviti osmijeh djeci na lice I STAVILA SAM…a šta sad? Kud sad????Dakle udara nas ispod pojasa!!! Ok, ima i za to rješenje! Gdje? U dijasporu, al ja odvodim državne prvake, a ako je svima Vama to ništa i nama je!' - napisala je 22. studenog 2021. na stranici huro.hr.

 Ime hrabre mame trojice sinova netom se našlo na sudskoj ploči gdje ju se poziva kao okrivljenicu na ročište. U zaglavlju piše Renata Detelj i dr. Nju ali i Laviniju Tkalec poziva se na glavnu raspravu zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Rasprava je planirana za 22. veljače u zgradi Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.  Inače, čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira govori: 'Tko se na javnom mjestu tuče, svađa ili viče kaznit će se kaznom u iznosu od 20 do 100 eura, iznimno kaznom zatvora'. Detelj ali i Tkalec dobile su upozorenje da su dužne 'do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom' - piše u pozivu.

Dužne su osobno pristupiti ispitivanju, izostanak opravdati a ako budu očito izbjegavale primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog s time da će okrivljene snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta. 'Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, glavna rasprava se može održati i donijeti presuda bez njegove nazočnosti' - piše u pozivu. Mogu uzeti i odvjetnika 'ali se rasprava neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska'. Sudu mogu dostaviti i pisanu obranu. U svakom slučaju pred Renatom Detelj je postupak u kojem će se morati braniti od optužbi pred sutkinjom Marijanom Galović. Na forumu.hr vidljiva je rasprava u kojoj neki korisnik tvrdi kako su se svojedobno Renata Detelj i Ana Gruica potukla u zagrebačkom narodnjačkom klubu. No, nevolje su očito stalna Renatina pratnja čak i na razini osobnih dokumenata. Tako je iz službene baze Narodnih novina razvidno kako je čak pet puta Detelj poništila osobna dokumenta. Prvi put poništila je radnju knjižnicu u studenom 2017., osobnu je poništila krajem travnja 1999., u rujnu 2007. oglasila je nevažećom vozačku, potom je u listopadu 2000. poništila je zdravstvenu te ponovno u rujnu 2007. proglasila gubitak osobne iskaznica.