Iva Majoli, Jakša Mrčela i Idora Hegel te Goran Ivanišević od siječnja 2019. direktori su i u floridskoj tvrtci 'Wildcard 2001' koja je nazvana po pozivnici koja je prethodila Goranovom wimbledonskom uspjehu. Tu su tvrtku 2018., njezini osnivači Idora i Jakša,  imenovali po jednoj lokalnoj floridskoj paradi i preko nje isprva trgovali nekretninama. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Gasparilla festival gusara velika je parada i niz srodnih događanja koji se svake održavaju u Tampi na Floridi još od 1904. Tema svečanosti je invazija mitskog pirata Joséa Gaspara, koji je popularan lik u floridskom folkloru iako nema dokaza da je ikad postojao. U središtu Gasparille je parada pirata, koji se održava posljednje subote u siječnju i zato se događaj u originalu i naziva 'Gasparilla Pirate Festival'. Upravo su termin Gasparilla uzeli za početni naziv svoje floridske tvrtke splitski poduzetnik s američkom adresom Jakša Mrčela i njegova supruga, nekad slavna klizačica iz Zagreba Idora Hegel. Tvrtka se punim imenom zvala Gasparilla Properties i imala je sjedište  u floridskom gradiću Wesley Chapelu.

Osnovana je polovicom listopada 2018. i bavila se prodajom nekretnina preko istoimene web stranice. No, 2. siječnja 2019. tvrtka je dobila novi naziv i nove suvlasnike. Naš teniski as Goran Ivanišević, koji je godinama prijateljevao s bračnim parom, te naša nekoć najbolja tenisačica Iva Majoli, koja je vjenčana kuma para, postali su suvlasnici te tvrtke koja je promijenila ime u Wildcard 2001 llc. U floridski registar Ivanišević je upisao zagrebačku adresu u reprezentativnom Ban centru u središtu Zagreba a Iva Majoli svoju adesu na Jelačić placu. Supružnici Hegel - Mrčela prijavili su tadašnju adresu u Wesley Chapelu na kojoj su i registrirali Gasparilla Properties.

Jakša Mrčela je 5. travnja predao godišnje izvješće za tvrtku Wildcard 2001. Prethodno su Ivanišević i Mrčela doživjeli s vjetsku poslovnu promociju. Tvrta AsiaBaseMetal Inc. sa sjedištem u  Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, 6. veljače ove godine izvijestila je javnost kako su u Odbor direktora imenovali Jakšu Mrčelu a Gorana Ivaniševića u Savjetodavnom odbor tvrtke. Na web stranicama te tvrtke Jakša Mrčela, predstavljen je kao uspješni poduzetnik porijeklom iz Hrvatske, koji živi u SAD-u gdje se bavi nekretninama. Istaknuli su kako je Mrčela započeo poslovnu karijeru kao jedan od najmlađih poduzetnika u trgovinama nekretninama u Hrvatskoj i EU. Za Mrčelu su još napisali kako je "dok je pohađao Pravni fakultet u dobi od 19 godina, započeo s pranjem automobila a do 21. godine otvorio šest uspješnih zlatarnica širom Hrvatske. Svoj prvi projekt razvoja nekretnina izgradio je u dobi od 25 godina. Naveli su kako Mrčela ima 15 godina iskustva u prodaji najluksuznijih nekretnina te da je on poslovni partner s wimbledonskim šampinom Goranom Ivaniševićem u WildCard2001, američkoj agenciji koju su osnovali kako bi 'pomogali sadašnjim i budućim teniskim profesionalcima'.

Za novog člana Savjetodavnog odbora Gorana Ivaniševića napisali su kako je on jedina osoba koja je osvojila Wimbledon 2001 s Wild Card - pa je samim tim objašnjen i naziv floridske tvrtke. Istaknuto je kako Goran trenira Novaka Đokovića, pobjednika Otvorenog teniskog turnira Australije 2020, a koji je trenutno je na prvom mjestu na prvom mjestu ATP ljestvice. Istaknuli su kako je prethodno Goran  trenirao Marina Čilića od rujna 2013. do srpnja 2016. godine. U ožujku ove godine ista tvrtka priopćila je kako je imenovala i Sinišu Žanetića, članu Uprave Lole Ribara i bivšeg direktora u Plivi, kao i hrvatsku tenisačicu Ivu Majoli u Savjetodavni odbor. Inače, svojedobno su Mjaoli i Žanetić bili i ljubavni par te je ovo imenovanje tim zanimljivije.

Ujedno je objavljeno kako će tvrtka 'članovima Savjetodavnog odbora dodijeliti 200.000 dodjelu opcijskih dionica prema određenim kriterijima. Naveli su kako će se te opcije moći koristiti za 0,40 USD tijekom dvije godine od datuma dodjele'. Inače, tvrtka  AsiaBaseMetals Inc. usmjerena je na rudarski sektor. Njihov trenutačno najvažniji projekt naziva se 'Gnom projekt - cink kobalt'. Riječ je o rudniku u srcu područja Cirque i Cardiac Creek, kanadskom rudarskom kraju  svjetske klase. Na web stranici tvrtke piše i kako čekaju na dodjelu dozvola za istraživanje na projektu Thazi - litij u Mijanmaru. Predsjednik te kanadske tvrtke je Kanađanin indijskog porijekla Raj Chowdhry.

On na web stranicama navodi kako tvrtka očekuje puno od ulaska u Mijanmar koji je u susjedstvu Kine i Indije jer vjeruju kako će na toj lokaciji naići na vrijedne resurse poput zlata, srebra, bakra te drugih rijetkih minerala. Ako u tome uspiju zasigurno će i bračni par Hegel Mrčela te Iva Majoli i Goran Ivanišević osjetiti blagodati Gnom projekta kojim se hvali tvrtka te rudnog blaga egzotičnog Mijanmara jer bi isto zasigurno financijski unaprijedilo njihovu zajedničku floridsku tvrtku nazvanu po Goranovoj Wild Card 2001 (pozivnici) a koja je prethodila Goranovoj wimbledonski pobjedničkoj situaciji.