Upišete li ime Brune Orešara na internetske tražilice izaći će niz teških naslova koji svjedoči o ne baš blistavim desetljećima koje su iza njega. Prije 11 godina mediji su pisali kako je prijetio bivšoj ljubavnici smrću. Potom ćete nabasati na naslov kako je nakon vodičke Haciende prodao i Gallery na Jarunu. Zatim slijedi naslov kako je upropastio Jadrankamen, Uzor i Monter. Zatim možete naići na naslov kako je ostavio 600 radnika na rubu gladi. Potom i na onaj kako je oslobođen optužbi za Hypo....Previše toga lošeg čak i za jednog tipičnog hrvatskog tajkuna koji je stasao najprije kao tenisač, a potom kao omiljeni sparing partner pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, došao je u priliku omastiti se u privatizaciji na hrvatski način. No, C'est la vie a životni pobjednici su samo oni koji uvijek znaju okrenuti novu stranicu....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bruno Orešar je prošao sličan put kao i Iva Majoli. Doduše na teniskom terenu Orešar nije bio uspješan kao Majolica ili Ivanišević, ali s njima dijeli poslovni sunovrat. Zadnja drama koju je prolazio vezana je uz stečaj Hotela Novi u Novom Vinodolskom u kojem je bio suvlasnik zajedno s Gordanom Širolom. No, Orešar u zadnje vrijeme ima novi stil života. Možete ga vidjeti na ručku u središtu Zagreba u makrobiotičkom restoranu u Medulićevoj ulici. Brunu Orešara zasigurno mnogi ne bi prepoznali. Barem oni kojima je ostao u sjećanju dok nasmiješen igra tenis s Franjom Tuđmanom ili se druži na Jadranu sa svojim starim prijateljem, bivšim jugoslavenskim tenisačem a sada poduzetnikom Slobodanom Bobom Živojinovićem i njegovom suprugom Fahretom Živojinović - Lepom Brenom. Orešaru očito biznis više nije u fokusu.

O tome svjedoči i njegov LinkedIn profil na kojem se prezentira kao šef Orbis Holdinga. Fora je u tome da je ta tvrtka izbrisana iz sudskog registra u kolovozu 2019. a da je predstečajna nagodba otvorena još u siječnju 2013. godine. Zadnja tvrtka u kojoj je Orešar bio službeno suvlasnik zvala se Lir ali ona je u rujnu prošle godine pripojena tvrtci Sky consulting. U toj su tvrtci suvlasnici Aleksandar Milojević iz Medinaca, dugogodišnji Orešarov ortak Gordan Širola te tvrtka Altonijo Flores iz Zagreba. Direktor je Širola. No, očito podaci na Sudregu nisu ažurirani jer tvrtka Altonijo Flores ne postoji više u sudskom registru. Naime, ta tvrtka čiji je vlasnik bio Damir Altonijo Juras izbrisana je iz sudskog registra ove godine.

Spomenuti Juras sada vodi tvrtku znakovitog naziva Iskupitelj. Kakav bi to bio aktivni ili posrnuli hrvatski tajkun da nema tvrtku u poreznoj oazi. Pa naravno da je i Orešar kročio u offshore oaze. Tako je od veljače 2008. bio direktor tvrtke  Hiltenova Holding sa sjedištem u Cipru preko koje je vlasnički kontrolirao zagrebački Atrij centar, M.O.F. Oasis i Beta Oasis. No, provjerom u trgovačkom registru utvrdili smo kako su sve tvrtke likvidirane i izbrisane iz sudskog registra. Najprije je ugašen Atrij centar u svibnju ove godine dok su potonje dvije izbrisane 14. srpnja ove godine. Prethodno je i iz ciparskog registra izbrisana Hiltenova Holding i to u siječnju 2016. godine. Zato s pravom možemo reći kako se Orešar očito riješio bremena ili olovne kugle svih svojih tvrtki, kako onih koje je osnovao pod svojim imenom tako i onih preko porezne oaze Cipra pa sada rasterećen svih okova počinje novu životnu fazu.

Prvo smo Orešara snimili kako dolazi na makrobiotički ručak u restoran u Medulićevoj ulici u Zagrebu. Potom smo ga snimili u noćnim satima kako u sportskom izdanju u pamučnim bermudama i T shirt majici kako kroči Radićevom prema Trgu bana Jelačića u društvu također sportski odjevene mlađe dame. Na trenutak je Orešara pratilja usmjerila prema izlogu jednog dućana ali sve je to skupa kratko trajalo te je par otišao te sparne kolovoške večeri prema glavnom zagrebačkom trgu. Iz govora tijela bilo je više nego jasno kako je Bruno Zvonimir Orešar u 54.-oj godini uplovio u jednu novu vjerojatno mirniju i spokojniju životnu luku u kojoj ima i novu odabranicu srca svoga. Zato se nekoć kontroverzni hrvatski tajkun fura na makrobiotiku i ljubav.

Bruno Orešar u casual ljetnom izdanju šetao se u noćne sate s atraktivnom mlađom damom koja je također bila u sportskom izdanju

Snimili smo Orešara i na ručku u makrobiotičkom restoranu u središtu Zagreba u Medulićevoj

Orešar je zatvorio i ciparsku tvrtku Hiltenova Holding preko koje je kontrolirao ove godine ugašene hrvatske tvrtke