Tajkun iz Srbije s beogradskom adresom ponovno se našao u fokusu medija nakon što je objavljeno kako je presudom splitskog suda pjevačici Severini vraćeno ravnopravno skrbništvo nad 9-godišnjim sinom kojeg je dobila u vezi s 'kraljem bakra'. I dok se saga o odnosima bivših partnera nastavlja te mediji pišu kako je Severina čak i slala poruke patrijarhu Porfiriju dok je živio u Zagrebu a sve kako bi utjecala na svoga bivšeg partnera, Milan Popović zasigurno ima pune ruke posla jer investira u brojne nekretnine diljem Hrvatske preko tvrtke Celanova pa zasigurno mora skrbiti da njegova ulaganja dobiju puni zamah. U tekstu koji slijedi otkrivamo kako je Milan Popović kupio nekadašnji posjed talijanskih poduzetnika Fusco koji su poznati kao vlasnici tvornice boja Arco u Italiji.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U svibnju ove godine objavili smo članak kako je Milan Popović kupio hvarski posjed naše nekad najuspješnije klizačice Idore Hegel. Transakciju je obavio u svibnju 2018. godine preko tvrtke Celanova. Potom smo ljetos pisali kako je Milan Popović dobio i koncesiju od Grada Hvara za ležaljke i suncobrane ispred svoga posjeda u Uvali Ždrilca na Paklinskim otocima na Hvaru. No, tu nije kraj poslovno-nekretninskim akcijama bivšeg partnera pjevačice Severine.

Naime, u zemljišnim knjigama otkrili smo vlasnički list koji dokazuje kako je srbijanski tajkun kupio, nakon posjeda Idore Hegel, i kuću sa zemljištem koja je bila poznata kao Fuscova kuća. Naime, prethodni vlasnik tog posjeda koji se nalazi tik uz more s privatnom plažom je bila tvrtka Fusco. Tu su tvrtku u veljači 2000. osnovali Fabrizio i Sandra Fusco iz talijanskog mjesta San Giovanni Teatino. Sjedište tvrtke bilo je na Hvaru u Uvali Ždrilca, odnosno na posjedu čiji je sada vlasnik zagrebačka tvrtka Celanova koju je osnovao Milan Popović.

Iz vlasničkog lista doznajemo kako je Popović nekretninu upisao 10. rujna 2018. godine temeljeg ugovora zaključenog u Zagrebu 30. svibnja 2018. godine. U zemljišnim knjigama navodi se i kako je 'ugovorna strana FUSCO d.o.o. ovjerio svoj potpis u uredu javnog bilježnika Mladena Ježeka iz Zagreba dana 30. svibnja 2018' kao i ugovorna strana Celanova d.o.o. te je sastavljena tabularna isprava u Splitu 7. rujna 2018. Iz dokumenta je dalje vidljivo kako su sastavljene i ponude za prvokup - Republika Hrvatska istim datumom kad su ovjerene kupoprodajne izjave, odnosno 30. svibnja 2018. i ponude za prvokup - Županiji Splitsko - Dalmatinskoj od 30. lipanj 2018. i ponude za prvokup - Grad Hvar od 3. kolovoza 2018 godine.

Zatim su kuća površine 58 m2 i dvorište površine 269 m2) uknižene u korist Celanove elektroničkim putem 21. rujna 2020. godine. Inače, bivši vlasnici te kuće Fabrizia i Sandra Fusco sin i kći su utemeljitelja talijanske tvornice boja Arco boja Amleta Fusca. On je umro u prosincu 2013. a u mjestu u kojem je živio bio je to težak trenutak za lokalnu zajednicu koja ga je cijenila i voljela. Zanimljivo je kako je na pokopu tog poduzetnika, koji je u trenutku smrti imao 75 godina, njegov prijatelj govorio kako je s pokojnikom dijelio strast prema gumenim čamcima.

Tako je u posmrtnom govoru Amletu Fuscu isticao kako će im sada i odlazak na Hvar biti potpuno drugačiji a što je objavljeno u lokalnim medijima u Italiji. Vjerojatno obitelj Fusco nije mogla podnijeti činjenicu da posjećuju hvarski posjed bez oca kojeg su puno voljeli pa je to možda razlog da su kuću odlučili prodati Popovićevoj tvrtci. Također, u Slobodnoj Dalmaciji bio je objavljen članak kako je Idora Hegel tijekom ljeta osim svog zemljišta koristila i posjed Fusco. No, taj je članak uklonjen s web portala Slobodne Dalmacije i o njemu su ostali tek tragovi nekadašnje objave na jednoj Facebook stranici.