Biserka Preininger - Fižulić i Goranko Fižulić potkraj Devedesetih godina prošlog stoljeća slavljeni su kao uspješni poduzetnički i privatni par. No, kada se Magma sunovratila Fižulići su se prebacili na alternativne poslove. U međuvremenu je njihov 32-godišnji sin Domagoj Fižulić u Londonu postao direktor ali i osnivač nekoliko tvrtki. Vjerojatno Fižulići ne žele da njihovi vjerovnici uđu u vlasničke strukture njihovih tvrtki i poslova pa je tako Goranko Fižulić od veljače 2018. direktor u tvrtci BNBWELCOME koja ima sjedište u Medvedgradskoj ulici u zgradi čija se gradnja vezivala uz nekadašnje partnere pa ljute protivnike osuđenog generala Vladimira Zagorca i Hrvoja Petrača. Osnivač te tvrtke je londonska kompanija Sky  Island čiji je osnivač Domagoj Fižulić, Gorankov sin. Londonska tvrtka ranije se zvala i kao zagrebačka podružnica BNBWELCOME Ltd. Zanimljivo je kako Goranko preko te tvrtke iznajmljuje turistima kuću za 6 gostiju na Dugom Otoku, predstavlja se kod booking agencija kao domaćin, ali je istodobno utekao iz vlasničkog lista kako u postupcima naplate dugovanja ne bi ga nitko mogao dovesti u formalnu vezu s tom imovinom. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ime bivšeg ministra gospodarstva Goranka Fižulića pronaći ćete u kategoriji superhost ili super domaćin na stranicama Airbnb-a. Doduše, tamo se predstavlja kao Goranko kao što to i većina drugih domaćina radi - bez prezimena. Na web stranicama te agencije vidljivo je kako se iznajmljuje katnica u selu Dragove na Dugom Otoku koja se naziva 'Kuća tete Regine'. Radi se o renoviranoj te udobno i elegantno uređenoj kući za odmor koju posjetitelji uglavnom ocjenjuju najvišim ocjenama i sjajnim recenzijama. U vlasničkom listu te nekretnine nekad je bilo upisano ime bivšeg ministra gospodarstva. Tako je pisalo Goranko pok. Ljube Fižulić. No, svoj je pripadajući dio vlasništva Goranko Fižulić prepisao na mamu Branku i to temeljem Dodatka Ugovoru o darovanju od lipnja 2014. godine.  Inače, prethodno je upisan Goranko temeljem Ugovora o darovanju od srpnja 2012. godine.

U rubrici Sjećanje Večernjeg lista vidljiv je spomen na Ljubomira Fižulića. Tako se može saznati da je umro 7. veljače 1992. a obitelj mu je spomen dala na dan smrti 2011. godine. Napisali su: 'Uspomene na tebe s ljubavlju čuvamo.Tvoji najmiliji: supruga Branka, sin Goranko, snaha Biserka i unučad Tihana i Domagoj'. No, vratimo li se na sjedište tvrtke BNBWELCOME koja je navedena kao tvrtka koja zastupa tu nekretninu ali se bavi iznajmljivanjem i drugih nekretnina vidjet ćemo da joj je sjedište u stanu koji je glasio na Branku Fižulić, dakle Gorankovu mamu. No, stan u Medvedgradskoj Branka Fižulić darovala je unuku Domagoju temeljem 'Ugovora o doživotnom uzdržavanju od 29.lipnja 2012.g. broj ..... zabilježuje se pravo davatelja uzdržavanja Fižulić Domagoja iz Zagreba....'

Tako se lako može zaključiti kako je Goranko nekretninu koju iznajmljuje a koje je bio suvlasnik prenio na svoju mamu a ona pak svoj zagrebački stan u samom središtu Zagreba na njegova sina Domagoja. U srpnju prošle godine objavili smo članak pod naslovom 'GORKA PILULA ZA BIVŠEG MOĆNIKA Fina tražila osobni bankrot bivšeg hrvatskog ministra, sudu nije dostavio popis imovine pa pozvani vjerovnici 'Bivši hrvatski kralj igračaka i tekstila na sva zvona kritizira korona mjere i službene odluke tako da bi netko pomislio kako ima formule uspjeha ali sudski spis demantira njegovu samouvjerenost'. U tom prethodno objavljenom članku iznijeli smo i podatke o golemim kreditia s kojima su opterećene zagrebačke nekretnine Fižulićevih ali i ovršivost tražbine RH. Možda je u međuvremenu Fižulić zaradio i na rentanju Kuće tete Regine pa je dio dugova i vratio.

Inače, posjetitelji su na Bookingu preko kojeg se također iznajmljuje ta nekretnina upisali svoje dojmove. Među ostalim jedan je gost napisao kako su 'Dragove dalmatinsko selo kakva su sva nekad bila, dok apartmanizacija i betonizacija svakog slobodnog kvadrata do mora nije od njih napravila bezlična turistička naselja. Ova kuća sa susjednom (također objektom za iznajmljivanje) dijeli popločani i ograđeni dvor. Na katu se nalaze sobe i kupaonica (odvojeni ulaz), a u hodniku i kovčeg starih pirata (ovo sam izmislio, ali kovčeg stvarno tako izgleda!). Kako je smještena na rubu sela, kuća je s dvije strane okružena zelenilom. Danju smo s terase gledali sokole u letu, a noću slušali huk sova. Grijanje je primjereno i za jesenske uvjete. Odlična vrijednost za potrošeni novac. Šteta što nismo mogli ostati duže od tri dana...” Drugi posjetitelj je tvrdio kako je sve čarobno te da se iz kuće pruža prekrasan pogled na mjesto.

Treći gost je pohvalio kako skladno uređenje i opremljenost apartmana tako i 'domaćina koji je uvijek bio dostupan za sve informacije i potrebe'. O Goranku kao domaćinu pohvale su imali i drugi: 'Sve je bilo super. Zahvaljujući finom gazdi za ovaj lijepi i udoban dom. Ne može biti bolje! Kuća je također na prekrasnoj lokaciji. Gazda je vrlo uslužan'. Za kraj navedimo kako tvrtka čiji je vlasnik londonska tvrtka Domagoja Fižulića a u kojoj je Goranko Fižulić direktor ima i web stranicu preko koje navode kako su oni iznajmljivači nekretnina ali i da se bave održavanjem kućanstava. 'Mi smo recepcija Vašeg apartmana! Želite iznajmljivati, ali nemate dovoljno vremena za brigu o gostima. Radimo za Vas i povećavamo Vaše prihode' - tim se riječima predstavljaju potencijalnim klijentima.