Od zagrebaćkog gradonačelnika na Mirogoj su se došli oprostiti ne samo oni koji su ga doživljavali kao gradonačelnika i čovjeka na poziciji, došli su se oprostiti i brojni obični ljudi, kumice i kumeki....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na pogrebu su bili supruga Vesna, kći Anamarija, kao i njegovi brat Drago i sestra Tonka. "Otišao je čovjek koji je imao toliko života, energije i ljubavi za sve, koji je toliko napravio za ovaj grad. Koji je postao dijelom njegova identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je cijeloga sebe za sve nas", rekla je, između ostalog,  vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević na ispraćaju.Ustvrdila je kako će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba, a danas za njim tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina.

Posljednji pozdrav Milanu Bandiću uputio je njegov prijatelj ekonomist Ljubo Jurčić, koji je istaknuo kako je njegova smrt veliki gubitak za Zagreb, Hrvatsku i rodnu Hercegovinu. Podsjetio je na njihovo prijateljstvo koje je započelo prije više od 50 godina u Hercegovini, na njihova druženja, odrastanje i zajednički odlazak u Zagreb."Brzo je sklapao prijateljstva, uvijek je bio pun energije i sa smiješkom. Volio je ljude i nije ih dijelio ni po stručnoj spremi, po religiji ili po boji kože. Volio je dobre ljude. Volio je zapjevati gangu, ali i svaku hrvatsku pjesmu.

Volio je Zagreb i Hrvatsku. Imao je teških trenutaka, ali prema nikom nije pokazivao ni trunku mržnje", kazao je Jurčić.Vjerski obred predvodio je mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu Milanu Bandiću su prisustvovali i visoki dužnosnici - premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Na posljednjem ispraćaju sudjelovali su i brojni ljudi iz javnog i političkog života, među kojima predsjednik Gradske skupštine Mislav Herman, župan ličko-senjski Darko Milinović, čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, glasnogovornik Vlade Marko Milić,predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Na pokopu je bio i Gzim Redžepi, Milijan Brkić, Miroslav Ćiro Blažević, i brojni drugi političari,javni i kulturni radnici, športski djelatnici... Između ostalih, prisutni su bili i Kravat Pukovnija, Zagrebačke mažoretkinje, sinjski alkari te razna kulturno-umjetnička društva u narodnim nošnjama iz Zagreba, Istre i Korduna, te Moliški Hrvati. Bandić je na posljednje počivalište bio ispraćen uz svoje najdraže pjesme: "Oči u oči", "Na omiškoj stini" i "Pod brajde" u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Reci što misliš!