Prvi red do mora u Ulici Obala Petra Krešimira IV u Betini nalaze se apartmani Marinero. Dostupni su preko Bookinga a kao domaćice navode se Mare i Nikolina Brajković. Uz njihovu zajedničku sliku nalazi se kratki promotivni opis nekretnine koju iznajmljuju turistima. Nikolinina mama vlasnica je i restorana Marinero a ističe kao kuharskog učitelja Stevu Karapandžu. Život je nepredvidiv, tko bi znao da će u jeku turističke sezone domaćica apartmana Marinero postati top tema hrvatskih medija. Ona, kao i njezin donedavni šef Škoro, demantirali su natpise kako su peglali stranačku debitnu karticu te da je to uzrok Škorine ostavke.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Naš objekat se nalazi na lijepom, mirnom mjestu svega 30 metara od plaže i bazenom u sklopu objekta. U sklopu objekta imamo restoran koji nudi tradicionalna i nacionalna jela od mesa, ribe , rakova , školjaka , salata, te bogati izbor vina, piva i slastica. Parking osiguravamo svim našim gostima kao i wi-fi te razne druge pomoći pri organiziranju fakultativnih i organiziranih izleta na brojna mjesta našeg lijepog arhipelaga. Marinero je obiteljski turističko ugostiteljski obrt koji postoji već od 2000 godine. Obitelj se bavi još maslinarstvom, voćarstvom te poljoprivredom. U našoj obitelji se nalazu i kapetani i kalafati ( brodograditelji drvenih brodova ), tako da možemo mnogo pomoći našim gostima i oko toga. Okolicu našeg objekta krase i dva manja brodogradilišta malih tradicionalnih brodova - Betinska gajeta, crkva Sv. Frane sa impozantnim zvonikom, muzej brodogradnje kao i trajna instalacija muzeja na otvorenom. Betina je jako mirno mjesto sa još uvijek netaknutom prirodom i očuvanim starim dijelom prošaranim uskim kamenim ulicama. Osoblje govori: njemački, engleski, hrvatski' - istaknuto je uz ime Mare i Nikoline Brajković.

Ne bismo objavili cijeli tekst dostupan na Booking.com da jedna od domaćica - Nikolina Brajković nije postala relevantna za hrvatsku politiku ovog ljeta nakon što je pod misterioznim okolnostima čelnik Domovinskog pokreta podnio ostavku. U medijima je objavljeno kako je peglao stranačku karticu na suradnicu koja je od njega mlađa 34 godine što je on već demantirao. Kratko je medijima isto negirala i prozvana Nikolina Brajković riječima 'Pogledajte malo Statut stranke'. Pronašli smo njezino ime i na stranicama Sveučilišta Vern. Njezin završni rad nosio je naziv 'Analiza isplativosti ulaganja u izgradnju hotela u Betini na otoku Murter'. No, njezino se ime spominje i na službenim stranicama Općine Tisno. Radi se o odluci odbora za izbor, imenovanje i razrješenje od 11. siječnja 2019. godine. Iz objave je vidljivo kako je Turistička zajednica mjesta Betina podnijela kandidaturu za jednog člana i jednog zamjenika člana Savjeta mladih Općine Tisno pa je tako za članicu predložena Antonija Pavić iz Betine, rođena 1990. godine a za njezinu zamjenicu Nikolina Brajković 1996. godine. Očito je diploma s Verna te iskustvo u iznajmljivanju apartmana Marinero koje vodi s mamom Mare pridonijelo da Brajkovića bude predložena u taj mjesni odbor.

Inače, na Bookingu je vidljiva i bogata foto galerija apartmanske vile s bazenom i restoranom obitelji Brajković. Uz slike je istaknut i sljedeći tekst: 'Sobe Marinero nalaze se u neposrednoj blizini plaže u Betini, malom slikovitom mjestu na otoku Murteru. Besplatni bežični pristup internet dostupan je u cijelom objektu. Sve sobe imaju klima-uređaj i balkon. Pojedine sobe imaju pogled na more. Na raspolaganju su vam i TV sa satelitskim programima, prostor za sjedenje i vlastita kupaonica s tušem. A-la-carte restoran s velikom terasom poslužuje raznovrsna jela. Gosti se također mogu opustiti u baru ili na terasi za sunčanje. Objekt ima besplatno parkiralište. Autobusna stanica i trgovina udaljene su 150 metara, a sportski centar 500 metara. Tradicionalno dalmatinsko mjesto Tisno udaljeno je samo 6 km. Vodice, popularne zbog noćnoga života i brojnih šljunčanih i pješčanih plaža, udaljene su 20 km od soba Marinero....' - piše na Bookingu. Inače, kao vlasnica tog objekta u posjedovnom listu upisana je Edita Stojiljković iz Betine. Mare Brajković upisana je kao vlasnica restoraba Marinero u Betini. Na svom profilu ističe kako joj je učitelj bio kuhar Stevo Karapandža.

Mlada Škorina suradnica koju su neki mediji označili kao uzrok ostavke Miroslava Škore očito s mamom Mare uspješno vodi apartmane dok su im gosti kao domaćicama dali visoku ocjenu - 9,2. Istaknimo i to kako na Bookingu piše da se sobe i apartmani Marinero iznajmljuju od 20. siječnja 2012. godine. Dakle, za turiste su otvoreni kada je Nikolina Brajković imala 16 godina. Nacional je ustrajan u tvrdnjama kako je Škoro upravo zbog bliskih odnosa s Nikolinom Brajković ugrozio funkcioniranje cijele stranke i doveo u pitanje i svoju osobnu reputaciju i vjerodostojnost stranke. Oni prejudiciraju kako bi Škoru taj odnos mogao koštati i funkcije potpredsjednika Sabora. Inače, domaćica apartmana Marinero u Betini na Murteru u veljači ove godine izabrana je i za članicu Nacionalne zaklade Domovinskog pokreta. No, nakon Škorine ostavke postavlja se pitanje hoće li se ona uspjeti održati u stranci iz koje je već izašla Škorina sestra, saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović kojoj je prijetio izbačaj. Inače, Škoro je s Nikolinom Brajković posjećivao i zagrebačke restorane a mi smo ga snimili nakon ručka u restoranu hotela As u zagrebačkom Zelengaju.

Snimili smo Škoru u društvu Nikoline Brajković kada je napuštao restoran As na zagrebačkom Zelengaju, tada je još bio čelnik Domovinskog pokreta

Nikolina Brajković s mamom Mare iznajmljuje apartmane preko Bookinga, u sklopu vile je i restoran uređen u tradicionalnom dalmatinskom stilu

Mama Nikoline Brajković Mare chefica je koja ističe kao učitelja poznatog kuhara iz doba Jugoslavije Stevu Karapandžu