Saborski zastupnik SDS-a na plac dolazi i vikendom u pratnji supruge Slavice Lukić, no nikada nije imao profesionalnog zaštitara koji ga prati u stopu. Skandinavski političari koji su mnogima primjer nedostižne civiliziranosti, nekorumpiranosti, demokratičnosti, urbanosti.... na posao odlaze pješice ili biciklom. Odavno se govori o tome kako u svakodnevnom životu ne rabe službene limuzine, na njih ne čekaju vozači koji su im i neka varijanta intimusa, kamarada, tajnika ili delikatnih povjerenika kao što je to često slučaj s hrvatskim političarima. Brojne saborske zastupnike može se vidjeti ponekad kada žure preko Jelačić placa na Gornji Grad u Sabor. No, nikada nikoga od njih nismo vidjeli u izdanju kao Pupovca. Da za njim ide tjelohranitelj koji ga ne ispušta iz vida i koji ga svojim tijelom štiti od drugih ljudi. Mnoge kumice i prodavači na zagrebačkom Dolcu bili su šokirani jer i prije je Pupovac dolazio na najpoznatiji zagrebački plac ali nije imao tjelesnu pratnju i zaštitu. Svi su se pitali zašto?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Proteklih tjedana u hrvatskoj metropoli vidljive su i male skupine turista. Uglavnom dolaze iz Azije i za razliku od prethodnih godina kada je bilo i Kineza i Japanaca ove godine uglavnom stižu Malezijci. Zaključili smo to po činjenici da žene imaju marame zamotane oko glava. Stranci su oduvijek voljeli doći na Dolac i tu ih manje-više redovito provedu turistički vodiči nakon što im pokažu Katedralu i povedu ih u obilazak Gornjeg Grada. Što bi o zemlji u koju su stigli pomislili ti stranci kada bi im netko objasnio kako je u srijedu, 8. lipnja na Dolac stigao jedan od najpoznatijih političara najveće nacionalne manjine u Hrvatskoj i to u pratnji osobnog čuvara. Vjerojatno bi ta vijest njima više rekla o jednoj zemlji Europske unije koju su došli posjetiti od svega drugog što im kažu njihovi vodiči ili brošure koje dobiju.

Da je netko strancima koji su jučer u malim grupicama prolazili najstarijom i najpoznatijom zagrebačkom tržnicom rekao kako jedan vodeći srpski političar po rajčice, trešnje, jagode, ribe, krumpire, grincajg... dolazi u pratnji profesionanog zaštitara to bi ih sigurno zabrinulo. Jer ako se usred dana, u srcu hrvatske metropole tako nesigurno osjeća jedan od najpoznatijih političara u Hrvatskoj, dugogodišnji saborski zastupnik stranke koja je partner vladajućima, kako se tek onda trebaju drugi osjećati? Obično se u Hrvatskoj objavi kada neki političar, javna osoba ili dužnosnik dobije prijetnje. U slučaju Milorada Pupovca nije bilo meidjskih objava kako je primio prijetnje. 

Stoga je logično postaviti pitanje je li sam odlučio imati tjelesnu pratnju ili mu je ista dodijeljena od strane MUP-a jer je netko od nadležnih procijenio da mu je potrebna. S obzirom da u zadnje vrijeme nije bilo nekih neuobičajenih situacija oko Milorada Pupovca i njegove stranke postavlja se pitanje ima li nešto nepoznato što se skriva od javnosti. Poznato je kako su Pupovcu prijetili nekoliko puta. Predzadnjeg dana prosinca 2021. uhićen je muškarac koji mu je prijetio dok je obilazio Glinu. Poznato je i kako je  primao prijetnje na mail a jasno je kako uvijek ima usijanih glava koji se skrivaju na društvenim mrežama i ispaljuju otrovne komentare na Pupovca. No, ipak nas je iznenadilo kako Pupovac ima osiguranje dok šopingira na Dolcu jer koliko nam je poznato nije imao tjelohranitelja dok se kretao Zagrebom ni u vrijeme Domovinskog rata.