Kad je 18. kolovoza objavljena vijest o iznenadnoj smrti reportera Nove TV Mislava Bage mnogi su ostali u teškom šoku. Malo tko je od sudionika javne scene nešto i javno progovorio o tom tužnom trenutku. Među prvima objavu na Facebooku imao je Romano Bolković koji je nedvojbeno ukazao na uzrok smrti kada je napisao kako nije smio biti sam na 4.-om katu. Bivša predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović tijekom komemoracije na zagrebačkom Krematoriju pod šokom je iskazivala o strašnoj tragediji. I bivša Bagina kolegica s HRT-a Dijana Čuljak na svom FB profilu napisala je znakovitu rečenicu. 'Često osmijesi i srdačnost kriju duboke tuge. Putuj mirno' - napisala je ona. No, mnogi i dalje ne mogu vjerovati da se iza elokventnog i beskompromisnog TV novinara skrivalo lice koje je šokiralo sve činom tragične smrti.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kad je 18. kolovoza, iznenada na pragu 49.-og rođendana koji bi proslavio danas  13. rujna, pod tragičnim okolnostima u Martićevoj ulici u Zagrebu preminuo Mislav Bago ta vijest nije nikoga ostavila ravnodušnim. Brojni su kolege, političari, znani i neznani ljudi svjedočili kako ih je ta vijest neizmjerno pogodila. U medijima je objavljeno kako je zadnja objava na Facebooku Mislava Bage više nego znakovita ali da ju mnogi nisu prepoznali. Tako se citirala pokojnikova objava 'A što sad kad te nema tu nisi bitan kad si tu opet nisi bitan i luzer si i što onda'. U toj su rečenici mnogi vidjeli duboki smisao. No, Mislav Bago nije redovito ažurirao svoj Facebook profil niti je imao puno friških objava i slika. Ipak kada smo malo pažljivije pogledali vidjeli smo kako je imao samo jednu prijavu i to onu u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Upisan je i datum posjeta 21. rujna 2011. Dakle, to je bilo prije 11 godina.

Ako je taj podatak autentičan u smislu  posjeta toj zdravstvenoj ustanovi, onako kako ga je Bago za života objavio na Facebooku, onda iz toga možemo izvući i neku dublju poruku. Iako je Bago tajnu svoga života i zadnjeg trenutka odnio sa sobom u grob ipak je možda tom objavom za života imao namjeru privući pozornost. Možda je Bago želio da ga drugi oko njega vide u nekom drugom svjetlu i svijetu od onoga koji se ticao njegovog populariziranog imidža. Bagu su mnogi vidjeli samo kao uspješno lice s televizije, novinara koji bez pardona postavlja pitanja, od njega su imali očekivanja da bude na visini zadatka. Televizija troši, uzrečica je to znana svima koji su ikada kročili u svijet iza kamera i ekrana. Možda je ta ista televizija na neki način potrošila i Bagu da je sagorio prije svoga biološkog sata? U svakom slučaju za života je uspio stvoriti oko sebe auru uspješnog i novinara visokih kriterija. Stoga su se brojni od njega išli oprostiti zadnji put na Mirogoj te prethodno na komemoraciji. Njegova obitelj objavila je zahvalu na stranicama osmrtnica. Napisali su kako se zahvaljuju svima koji su dostojanstveno ispratili njihovog voljenog Mislava.