Sve je više građana Hrvatske koji se suočavaju s raznim ovrhama. Prvo je pjevaču ovrha stigla zbog neplaćenih računa za odvoz smeća a sada je stigla nova paprena ovrha Hrvatske radio televizije.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U siječnu ove godine zagrebačka Čistoća, tvrtka Zagrebačkog holdinga, poslala je ovršni prijedlog na Općinski sud u Zagreb protiv Zdravka Škendera o čemu smo već pisali.

Ova godina očito nije dobro počela za poznatog pjevača a taj se negativni trend nastavlja i dalje. Ponovno je na sudskoj oglasnoj ploči oglašeno ime Zdravka Škendera.  Ovrhovoditelj je HRT a ovršni prijedlog na sud poslali su iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri. 

Ovrha se traži općenito na imovini ovršenika. Iznos neplaćenih računa je 240 kuna, od srpnja 2019. do prosinca 2019. godine. No, na taj iznos pridodani su brojni troškovi ovrhe, bilježnika i odvjetnika pa je iznos višestruko narastao.

U konačnici ovrha će Škendera koštati puno više. Tako će morati platiti neplaćene rate televizijske pretplate u iznosu 457,70 kuna uvećano za dodatnih 206,25 kn sastava prijedloga za ovrhu te 506,25 kn predvidivih troškova.  Dakle, nešto više od 900 kn Škender će morati platiti globe. I to sve u roku osam dana. U protivnom će krenuti novi drastični postupci ili radnje koje se skrivaju iza termina 'ovrhe općenito na imovini ovršenika'.

 

Škender nije platio televizijsku pretplatu od srpnja do prosinca 2019.

Ovrhu su pokrenuli iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri

Trošak sastava za ovrhu i predvidivi troškovi povećali su Škenderovo dugovanje za dodatnih 712 kuna