Svi koji imaju nekretnine u dva grada ili čak dvije države znaju kako je teško skrbiti za redovito plaćanje računa. Dok je bila živa legendarna zagrebačka stilistica i kolumnistica Žuži Jelinek uspijevala je sve konce čvrsto držati u svojim rukama. Istodobno je skrbila o više nekretnina, komfornom stanu na Jelačić placu u Zagrebu, opatijskoj vili, kućama na obali Ženevskog jezera.... Pokojnoj Žuži zacijelo se ne bi dogodilo da se nađe na sudskoj oglasnoj ploči zbog neplaćenih režija. No, ona je otišla s ovog svijeta u legendu a oko njenog nasljedstva vrlo brzo se dogodio sudski spor između njezine djece, sina Ive Jelineka i kći Diane Jelinek Marazza.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu 2020. godine na Općinski građanski sud u Zagrebu javni bilježnik Branko Jakić u suradnji s odvjetnikom Dražanom Crnkovićem poslao je prijedlog ovrhe nad imovinom ovršenice Diane Jelinek Marazza. Radi se o nevelikom dugu o 329,10 kuna što je zbroj neplaćenih mjesečnih računa za struju od svibnja 2019. pa do srpnja 2020. godine. Ovrha je postala pravomoćna u prosincu prošle godine. Budući da nije dug izmirila na vrijeme dodatno ju terete za 277,50 kuna troškova. Ukoliko ne podmiri u roku 8 dana morat će platiti 544,05 kuna.

Kći Žuži Jelinek Hep Elektra tereti za neplaćene račune za stan na Jelačić placu u Zagrebu. U jednom intervjuu  kći pokojne Žuži je rekla kako taj stan nije naslijedila od majke već svoga oca. Naime, Diana Jelinek Marazza rođena je kao i njezin brat Ivan zvani Ivo u braku Žuži i poznatog zagrebačkog stomatologa Eriha Jelineka. Žuži je posljednje dane inače proživjela u Staračkom domu Lavoslav Schwarz u koji ju je odveo njezin sin Ivo.

Čak je i to bio razlog prijepora u obitelji Jelinek jer je Diana brata optužila kako je majku odveo u dom bez njenog znanja. Žuži je inače umrla u siječnju 2016. u 96.-oj godini. Diana je bila nezadovoljna da nije dobila od majke u nasljedstvo dvije kuće na obali Ženevskog jezera pa je brata optuživala za manipulaciju majkom pod stare dane jer je u njemu vidjela krivca za svoj materijalni gubitak. Kći slavne dizajnerice i spisateljice brata je optuživala i da ju nije obavijestio da je 2012. potpisao s majkom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, kojim se odmah upisao u vlasništvo opatijske vile.

On je pak na sestrinu prijavu njega nadležnima za 24 sata o sestri izjavio: 'Dala je da DORH istražuje tko je otrovao majku i meni iza leđa poslala je njezino tijelo na Sudsku medicinu na obdukciju i toksikološko vještačenje, a 26. siječnja stigao je izvještaj da je umrla prirodnom smrću. Biste li vi svoju mamu u 99. godini dali da je režu? Kome god to kažem, svi se križaju i kažu: ‘Isuse Bože!’ - rekao je tada Jelinek.

'Protiv sestre je pokrenuo postupak zbog iznuđivanja potpisa od nemoćne osobe mjesec dana prije smrti u svrhu ekonomske koristi jer je, navodno, Diana došla u dom s odvjetnicima i dala majci da otiscima prstiju ovjeri ništavnost prethodnih ugovora'- objavljeno je u travnju 2016. u 24 sata. Inače, kći Žuži Jelinek živi u  Viganello pokraj Lugano gdje preko vlastite tvrtke  Fiducia & Art SA trguje luksuznim nekretninama. Očito ima posla i briga prkeo glave pa ne stigne servisirati minimalne paušale koji joj stižu od HEP Elektre za zagrebački stan.

Diana Jelinek Marazza dužna je platiti i dodatne odvjetničke i bilježničke troškove a ako ne plati u roku osam 277,50 kuna morat će platiti dodatnih 544,05 kuna