Iako je Hrvatska mala zemlja i vlada uvjerenje kako svi o svima lako sve doznaju ipak se svaki put iznenadimo kada pronađemo ime neke poznate ili relativno poznate osobe na sudskoj oglasnoj ploči. Tako nam je za oko zapelo ime Ivone Opačak Brkić, osobe koja je poznata u profesionalnim vizažističkim krugovima i kojoj su mnoge hrvatske zvijezde i zvjezdice došle ne pod nož već pod kist. Iako se na društvenim mrežama promovira kao šminkerica slavnih te reklamira svoju tvrtku preko koje uređuje nokte klijenticama, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu njoj i suprugu započet će suđenje za kriminalno djelo....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sudac Domagoj Kurobasa s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu kao predsjednik sudskog vijeća odlučivao je o osnovanosti optužnice u kaznenom predmetu protiv I okrivljenog Vedrana Brkića i II okrivljene Ivone Opačak Brkić, zbog kaznenog djela iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona a temeljem optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 29. ožujka 2021.. Na nejavnoj sjednici optužnog vijeća održanoj dana 21. rujna 2021. potvrdio je optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu protiv okrivljenih. Inače, supružnike Brkić tereti se za kazneno djelo teške krađe.

U obrazloženju je sudac Kurobasa, među ostalim napisao: 'Na temelju dokaza koji prileže spisu proizlazi osnovana sumnja da su okrivljenici počinili kazneno djelo činjenično i pravno opisano u izreci optužnog akta. Naime, dostavljeni dokazi, u dostatnoj mjeri za potvrđivanje optužnice, povezuju okrivljene s predmetnim kaznenim djelom'. To ujedno znači da će uskoro šminkerici slavnih hrvatskih osoba i njezinom suprugu započeti i suđenje u Zagrebu. U veljači 2019. portal SBonline predstavio je Ivonu Opačak jer je tada sudjelovala kao zvijezda manifestacije Glam Master u tom gradu.

'Ivonu za Slavonski Brod veže puno toga. Djetinjstvo, obitelj, drugi dom, iako je svojih mladih 26 godina živjela i provela u Zagrebu. Upravo je Zagreb bio idealno okruženje u kojemu se Ivona već kao vrlo mlada odlučila uložiti u brojne make up, nails i beauty edukacije.Sada sa, već spomenutih 26 godina života, ima skoro deset godina iskustva i više od pet godina rada na vodećim RTL-ovim projektima poput “Zvjezde”i “Zvjezdice”, poznatim revijama Vesne Spose čije su vjenčanice i večernje haljine jedan od najpoželjnijih svečanih komada odjeće u ženskom ormaru, brojnim naslovnicama.... ' - pisao je SBonline portal 2019. godine.

Okrivljena vizažistica sada posluje preko zagrebačke tvrtke Royal Seven koja ima sjedište u Korčulanskoj ulici. Inače, iza nje su već dvije ugašene tvrtke sličnih imena: Royal Cosmetic i Royal Nails. Na internetu se promovirala i kao vlasnica salona za nokte Royal Nails. Na Sudregu piše kako živi u Ugljanskoj ulici u Zagrebu, što je u naravi prilično derutna prizemnica. Na svom Instagram profilu slikala se na zadnjem katu neke zgrade koja ima panormaski pogled i to u društvu supruga. Inače, okrivljena šminkerica na društvenim mrežama objavljuje setove glamuroznih slika s glamuroznih događanja ili događaja poput RTL-ovih showa.

To ne čudi jer je evidentno da je godinama uljepšavala ne samo voditeljice i natjecateljice, članice žirija i slično u rasponu od Doris Pinčić, Indire Levak, Andree Andrassy, Snježanu Mehun pa do brojnih drugih poznatih osoba ali i mankeneki. Sve je to vidljivo na njenim brojnim profilima na društvenim mrežama koje je objavljivala i kada se prezivala samo Opačak a i kada je svome prezimenu dodala Brkić. Supružnicima predstoji suđenje za djelo za koje je predviđena zatvorska kazna.  Naravno, ako im se djelo i sudski dokaže.

Citiramo dio iz Kaznenog zakona za koji ih se terreti: 'Tko tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina'. U svakom slučaju pred supružnicima Brkić nalazi se teško razdoblje u kojem neće moći bez asistencije odvjetnika. Tako će šminkerici poznatih u fokusu umjesto uljepšavanja drugih biti obrana na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Preostaje i dilema koliko će poznate i slavne osobe ostati uskraćene za usluge uljepšavanja dok njihova omiljena šminkerica bude zauzeta strategijom obrane i suđenjem.

Na svom Fejs porfilu Ivona Opačak objavljivala je slike poznatih osoba i sudionika gledanih talent i drugih showa

Među klijenticama okrivljene Ivone Opačak bila je i Snježana Mehun, sudeći po slikama s Fejs profila poznate šnimkerice

Indira Levak rado se prepuštala u ruke Ivone Opačak prije nastupa u RTL-ovom showu Zvjezdice gdje je bila članica žirija

Iako ih Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti za krađu supružnici Brkić na slikama na Instragram profilu okrivljene šminkerice djeluju uspješno

Na Fejs profilu okrivljena Ivona Opačak dijeli slikeu zagrljaju zvijezda, drži i predavanja a netom je njezino ime oglašeno na sudskoj ploči