Željki Markić njeni kritičari zacijelo mogu spočitavati svašta ali nitko joj ne može osporiti neslućeni uspjeh kako na privatnom tako i poslovnom planu. Konzervativna aktivistica nekima podiže kosu na glavi kada propagira katoličke vrijednosti i svjetonazor a poglavito kada se bori za prava nerođene djece i protiv abortusa. No, utemeljiteljica portala narod.hr i 'Hoda za život' sve je samo ne lako objašnjiva osoba. Mnogi misle kako ona svoje svjetonazore ugrađuje u svaki aspekt svoga života i poslovanja pa su se mediji iznenadili kada su vidjeli kako se s njom povezane tvrtke Sermon i Neox istraživanja bave po narudžbi i istraživanjima vezanim uz kontracepciju ili abortivna sredstva. Također, neki Markićku, majku 4 djece, zamišljaju kao osobu koja je toliko posvećena svom društvenom i vjerskom aktivizmu da se ne stigne realizirati kao visoko uspješna poduzetnica posvećena izgradnji svog poslovnog imperija jednako kao i nekretninskog carstva. Neki čak misle da je Željka Markić takvih svjetonazora da je s njom nespojivo poslovanje izvan granica Lijepe naše. No, sve su to samo puke besmislica jer je prva predsjednica stranke Hrast već godinama poslovno, s privatnom tvrtkom Sermon, prisutna u srbijanskoj metropoli. Zato bi Željka Markić mogla snagom osobnog progresa i imetka svima biti putokaz kako izbalansirati sve ono što se čini nepomirljivim - propagirati pravo na život nerođenih a istodobno ubirati profit na kontracepciji; kod zaslijepljenog glasačkog tijela stvarati sliku kroatocentričnosti i zaslijepljenog domoljublja a istodobno ne propustiti priliku profitirati u Beograd; sagraditi raskošne dvore na bivšem crkvenom zemljištu na Šipanu i pritom prakticirati već poznatu hrvatsku bespravnu praksu kako gradnje objekata tako i uzurpacije javnog dobra - puta.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Podsjetimo kako su mediji potkraj 2013. godine pisali da je pokretačica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić bespravno sagradila svoju skupocjenu vilu na otoku Šipanu koja se prostire na više od 4600 kvadrata! Potvrdila je to tada Dubrovačkom dnevniku pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Silva Vlašić. 'Tvrtka Sermon cro d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade ... u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju', kazala je tada Vlašić za Dubrovački dnevnik.

Mediji su neslužbeno doznali da je stara mlinica, koju je kupila Markićkina tvrtka, višestruko preizgrađena te da je prisilno privatiziran pristupni put. Iz Grada Dubrovnika su potvrdili da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole. Susjedi su se požalili kako je znana aktivistica bespravno zaposjela pristupni put nedaleko od njihove kuće. Zbog toga je Markićku sustigla i novčana kazna. Inače, prema podacima iz vlasničkog lista sada je Markićka kao fizička osoba vlasnica raskošnog posjeda na Šipanu kojeg zovu 'kraljevićem' Elafitskih otoka. Naime, posjed je preknjižen s njene tvrtke na nju kao vlasnicu. Uknjižba je provedena  16. veljače 2018. godine i to na ' temelju Ugovora o kupoprodaji nekretnine'.

Prodavatelj je bila Markićkina tvrtka Sermon u kojoj je ona jedina direktorica i vlasnica. Ugovori su ovjereni kod javne bilježnice Jasne Zorić iz Zagrebu 8. veljače 2018. godine. Sada raskošni posjed Željka Markić pod imenom 'Villa Stella Maris' iznajmljuje preko Bookinga.  Osim uobičajenih pravila pred potencijalnim unajmiteljima postoji i niz specifičnih pravila. Pod tim se ne misli na plaćanje unaprijed niti povratni polog za slučaj štete od 500 eura u kunskoj protuvrijednosti koji se vraća u slučaju da je sve nakon pregleda objekta u urednom stanju. Precizno su istaknuta i pravila za boravak djece gdje smo zamijetili kako se djeca u dobi od 6 i više godina smatraju se odraslima u tom objektu.

Poznato je kako brojni objekti čak daju mogućnost besplatnog boravka djeci do 12 godina no to ovdje nije slučaj. Istaknuto je i kako 'u objektu nisu dostupni dječji kreveti' ali nisu dostupni ni pomoćni ležajevi. Piše i kako je 'minimalna dob za prijavu 30 godina'. Pušenje nije dozvoljeno kao ni zabave niti kućni ljubimci. Nije moguće ni održavanje momačkih, djevojačkih i sličnih zabava. Markićkin posjed u Suđurđu dostupan je preko Bookinga od 10. veljače ove godine. Vrijedno je spomenuti kako je posjed udaljen 3,6 km od Šipanske luke. Istaknuto je kako objekt posjeduje bazen, terase, igralište, vrt, wifi, satelitske TV, perilice suđa, rublja, mikrovalne...

Cijena ovisi o vremenu dolaska ali besmisleno je isticati kako je posjed namijenjen samo rentijerima dubokog džepa koji su k tomu spremni uživati u miru, tišini, glasanju cvrčaka, opojnom mirisu mediteranskog bilja i raslinja ali bez bučnih zabava ili šetanja kućnih ljubimaca. Ukratko za one koji odmor zamišljaju u stilu posvećenosti ljepotama Mediterana uz molitve i kontemplaciju, dok tiho šeću Željkinim šipanskim vrtovima i kroče kamenim odajama rekonstruirane i znatno nadograđene stare crkvene mlinice. Na kraju zaključimo kako je Markićkin posjed možda na razini ruskih oligarha i njihovih jadranskih imanja. No, dok se kod takvih vlasnika u pravilu održavaju bučne zabave kod Markićke će zacijelo odsjesti oni kojima su molitva i ćudoređe svakodnevica koja se prakticira i na odmoru.