Gledatelji popularne serija "Kumovi" prikovani su za ekran gledajući Intrige, zaplete, previranja između dviju glavnih obitelji i suprotstavljenih tabora. U središtu glavnog ljubavnog trokuta je i lijepa seoska liječnica, Luce Akrap koja radi u lokalnoj ordinaciji. Iako je iz obitelji Akrap nije zatrovana bijesom prema Macanima i sa svima u mjestu je u korektnim odnosima. I dok u seriji Nove TV glumi lik 'BEZ GREŠKE I MANE' u stvarnom životu glumica Ana-Uršula Najev funkcionira kao i većina osoba njene dobi. Dakle, čini i pogreške zbog kojih mora odgovarati. Ništa strašno ali dovoljno da ju malo izbaci iz ravnoteže....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Otkad se na Novoj TV emitira serija “Kumovi”, jedna od glavnih uloga splitska glumica i pjevačica Ana-Uršula Najev postala je prepoznatljivo lice u čitavoj zemlji. To je ujedno njezina prva velika uloga u televizijskoj seriji jer se dosad pojavila u tek nekoliko kraćih epizodnih uloga. Brojni gledatelji te komercijalne televizije sa zanimanje prate lik Lucije Akrap koja je stup i moralna vertikala obitelji i kao takva počesto na meti kritika kako ukućana, tako i mještana. Možda je gledateljima bila manje zanimljiva dok je bila slobodna bez dečka nego se život te junakinje sapunice promijenio nakon strastvenog susreta s Jankom Gotovcem. Veliki je to uspjeh za mladu splitska glumicu jer su joj tek 24 godine. No, Ana Uršula Najev očito je lice s kojim Nova TV ima velike planove otkako se ukazala u novogodišnjoj emisiji te kuće "I godina nova 2022.".

Inače, prošle godine je sa svojim bendom premijerno prošlo ljeto realizirala glazbeni projekt "For Amy", koji je na čekanju zbog pandemije. Mlada Splićanka uz brojne planove ima i goleme obveze pa ne čudi da joj se dogode i propusti. Jedan takav koštao ju je sudskog postupka. Naime, pozvana je na ročište na Općinski prekršajni sud u Splitu kao okrivljenica. Tereti ju policija zbog prekršaja iz članka 196. stavka 3. Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Radi se o žurnom postupku a na ročište je pozvana 28. lipnja 2022. ujutro u zgradu suda radi ispitivanja u prekršajnom postupku. U pozivu je zvijezdi Kumova istaknuto i upozorenje:

'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom ..... Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili dostaviti pisanu obranu. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog ..., s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta ..... Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, postupak će se provesti i donijeti presuda bez njegove nazočnosti' - piše u pozivu.

No, Ana-Uršula Najev sudskoj savjetnici Zrinki Krečak može dostaviti i pisanu obranu. Na kraju citirat ćemo zakonske odredbe kako bismo razjasnili zbog čega je novopečena zvijezda gledane sapunice pozvana na sud. Naime u članku 196. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše: 'Vozač vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom'. Samim tim je jasno kako je glumica uhvaćena dok je razgovarala na mobitel tijekom vožnje. Za taj je prekršaj inače predviđena novčana kazna u iznosu 1.000 kn. Može se izreći i niža ako sud procijeni posebno olakotne okolnosti.