Svako malo mediji su puni Jelene Veljače. Već i vrapci na grani znaju je li se rastala, zaljubila, odljubila, kako odgaja kćer, gdje je sve putovala, što misli o svemu te kako živi u koroni. Veljača nam je jedino zatajila poslovni krah njezine Veljače d.o.o.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Poznata glumica i scenarista Jelena Veljača, koja upravo puni medije izjavam o svojoj novoj ljubavi, Viti Turšiću, savjetnik bivše predsjednice Kolinde, imala je i neuspjeli izlet u poslovne vode. Jelena je naime osnovala tvrtku Veljača u siječnju 2009. godine na zagrebačkom Bijeniku. Tvrtka je bila registrirana za usluge, trgovinu, produkciju i startala je s 20 tisuća kuna temeljnog kapitala. Veljača d.o.o. je ispočetka i dobro poslovala jer se iz zadnjeg poslovnog izvješća koji je Jelena Veljača predala Fini 2012. vidi dobit od preko 197 tisuće kuna u prethodnoj godini.

No, Trgovački sud u Zagrebu rješenjem sutkinje Vesne Malenice od 27. veljače 2017. godine otvorio je stečajni postupak nad  Veljačinom istoimenom tvrtkom te ga istodobno i zatvorio. Naime, stečajni dužnik Veljača d.o.o. imala je 1. rujna 2015., prema podacima Financijske agencije, dugove u iznosu 184.362,33 kune. Tvrtka je naime, bila u neprekidnoj blokadi 530 dana, imala je jednog zaposlenog (vjerojatno Jelenu Veljaču) te nije imala nikakvu imovinu. Zbog toga je Fina i dostavila Trgovačkom sudu u Zagrebu Prijedlog za otvorenje stečajnog postupka u ožujku 2016.  Nakon toga stečajna sutkinja Vesna Malenica, u veljači 2017. objavila je i službeno poziv vjerovnicima da predujme 50.000 kuna za troškove stečajnog postupka.

Na taj se poziv nitko od vjerovnika nije ni javio što je logično jer tko bi predujmio toliki iznos u situaciji kada se nema od čega naplatiti. Zbog toga je stečaj nad Veljačom d.o.o otvorio i zatvorio istog dana stečajni upravitelj Renato Sabljić a tvrtka je u svibnju 2017. i izbrisana iz sudskog registra. Jelena Veljača se nakon tog gorkog poslovnog iskustva više nije upuštala u poslovne vode. A i zašto bi kada je puno jednostavnije privlačiti pozornost s pozicije aktivistkinje za ženska prava i influencerice jer je odgovornost u takvim pothvatima nepsotojeća i ne može nikakva Financijska agencija isporučiti troškove za neplaćene račune niti računi u minusu dolaze na naplatu.