Na vrhuncu producentske moći Roman Majetić preko Ava produkcije u partnerstvu sa splitskim kraljem estrade Tončijem Huljićem vrtio je milijune snimajući sapunice poput Villa Marije. Tada je živio s Jelenom Veljačom koja je bila jedna od glavnih ženskih uloga u seriji. No, Majetića nije napustila samo Jelena Veljača već i poslovna sreća pa je tako već godinama njegovo ime simbol za gubitnika i telenovela dužnika.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Točno prije pet godina mediji su objavili kako je pred stečajem posljednja produkcijska tvrtka posrnulog 'kralja sapunica' Romana Majetića. Radilo se o 'Kreativnoj produkciji' koja je osnovana u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Prvi osnivač bila je off shore kompanija Coproduction Ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji je bio i direktor.

Stečaj je tada pokrenut na zahtjev Fine zbog duga od 6.886,83 kn i to na Trgovačkom sudu u Osijeku kamo je u proljeće 2016. iz Zagreba prebačen postupak. U listopadu iste godine na tom sudu započet je skraćeni stečajni postupak nad Kreativnom produkcijom. No, to je rješenje obustavljeno odlukom Visokog trgovačkog suda iz studenog 2016. kojem se Majetić žalio.

Žalba je prihvaćena jer je tvrtka u međuvremenu izmirila dugovanja. Ime tvrtke više nije objavljivalo na sudskoj oglasnoj ploči sve do svibnja ove godine kada je oglašena ovrha nad Kreativnom produkcijom. Ovrhu je pokrenula zagrebačka odvjetnica Ermina Abdić Klisović u ime A1 Hrvatska. Ona je šogorica Joška Klisovića i supruga njegovog brata Nikole koji je šef pravne službe istog telekom operatera. O tome kako se nalazi u potencijalnom sukobu interesa jer ona ovršava dužnika a njezin suprug vodi pravneposlove A1 objavili smo ranije članak.

Majetićeva Kreativna produkcija duguje operateru A1 Hrvatska 11.798 kuna. Dokument nam otkriva kako su astronomski troškovi ovrhe koje ispisuje šogorica SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Naime, prijedlog ovrhe koji je sastavila  zaračunala je  1.000 kuna bez PDV-a. Taj dio troška zajedno s javnobilježničkom pristojbom iznosi ukupno 1.737,50 kn s PDV-om. No, to nije sve. Pridodani su predvidivi troškovi u slučaju nepodmirenja dugovanja u roku osam dana od dana dostave rješenja u iznosu od 975.00 kuna.

Dakle, iz navedenih faktura vidi se drakonski karakter hrvatskog ovršnog zakuna. Dužnik, u konkretnom slučaju Kreativna produkcija Romana Majetića, tako dolaze u situaciju da ako nemaju novca na računu za plaćanje ovrhe istu moraju podmiriti s dodatnim iznosom od 2.710,50 kn. Inače, Majetić očito prolazi poslovnu agoniju. Već smo objavili članak u kojem smo naveli kako je završio njegov neslavni pokušaj da snimi telenovelu Jugoslovenka na Hvaru te kakve su nevolje zadesile njegovu bivšu suprugu Ivanu Leu Korejzl.

Naime, njegovom vjerovniku Aleksandru Stefanoviću iz Srbije određena je mjera zabrane pristupa njegovoj bivšoj supruzi s kojom ima sina. Upravo je on, Fran Krsto Majetić suvlasnik zadužene Kreativne produkcije sa svojim ocem. U tvrtci je i dalje Roman jedini direktor. Spomenimo i kako su iza Majetića tri propale tvrtke: Audio vizualne atrakcije (to je zapravo AVA produkcija), Audio vizualne atrakcije air za zračni prijevoz i Stilski plan. Navedimo i to kako je Majetić na vrhuncu moći imao čak i parišku adresu u Ulici Saint Louis en L'Ile u četvrtom pariškom arondismanu.

Danas se bivši partner Jelene Veljače mora zadovoljiti skromnom Ulicom Milke Trnine, zgradom zvana limenka u Folnegovićevom naselju. Naime, s te adrese Majetić je i startao s AVA produkcijom u kojoj mu je partner bio čak i poznati glazbeni producent Nikša Bratoš. No, kako mu je uspjeh došao preko noći tako je i iščezao pa je Majetić prošao put od tranja do zvijezda da bi se ponovno spustio do ovršnog trnja.