Instagram profil Edvina Softića svjedoči kako je taj Zagrepčanin visoko pozicioniran među brojnim zvijezdama i zvjezdicama ne samo hrvatske već i šire regionalne scene. Na brojnim slikama Softić koji se na IG profilu predstavlja kao izvršni producent zagrebačkog kluba *Mint club & more (Cabaret dinner show ) pozira zagrljen u društvu najvećih estradnih faca. Teško ih je sve pobrojati jer sa Softićem su njegova dugogodišnja prijateljica i bliska suradnica Severina, Petar Grašo, Neda Ukraden, Halid Bešlić, pokojne legende Oliver Dragojević i Kemo Monteno.... Softić je očito blizak i s nekadašnjom kraljicom jugoslavenske estrade Lepom Brenom jer je na IG profilu objavio i svečanu pozivnicu koju je dobio za beogradsko građansko vjenčanje Filipa Živojinovića i njegove izabranice Aleksandre. Filip je naime posinak Lepe Brene i sin iz prvog braka nekadašnjeg YU tenisača, Breninog supruga Slobodana Bobe Živojinovića, sada poduzetnika. Uvijek nas iznova iznenadi kada se neka poznata i uspješna osoba u svojoj branši nađe pred osobnim bankrotom. No, sve je više takvih osoba u Hrvatskoj što nas može navesti na alarmantni zaključak kako je nešto trulo ali ne u državi Danskoj već Lijepoj našoj. No, postupak osobnog bankrota zasad je Edvin Softić uspio za dlaku izbjeći jer se istom usprotivio. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U sumornoj hrvatskoj dužničkoj, ovršnoj i bankrotnoj zbilji, temi o kojoj ne vole govoriti aktualni političari, sve je više svima dobro znanih lica. Zadnji osobni stečaj o kojem smo pisali bio je onaj Vlatke Pokos. Podsjetimo radi se o članku pod naslovom: 'KAO ZALIVENA O DUGOVIMA Vlatka Pokos, nakon osobnog bankrota u kojem je sud utvrdio da nema imovinu, na kavi kod bivšeg dečka Maletića'. No, netom je slična sudbina snašla i Edvina Softića, estradnog menadžera kojeg je šira javnost upoznala tijekom suđenja za aferu Core Media. Softić je naime bio poslovni partner nekadašnje zvijezde HTV-a Dijane Čuljak i njenog bivšeg muža Vladimira Šelebaja - Selliera ali su se tijekom suđenja za marketinške višemilijunske malverzacije na zagrebačkom sudu našli na suprotnim stranama.

Tako je polovicom 2014. godine Softić na sudu svjedočio a mediji prenijeli kako je 'Dijana Čuljak bila "mozak" izvlačenja novca, Šelebaj nije mogao ni na WC bez njene dozvole'. Suđenje Dijani Čuljak nije još pravomoćno završilo o čemu smo pisali početkom listopada u članku pod naslovom: 'EFIKASNO HR PRAVOSUĐE Dijani Čuljak prijeti prisilno dovođenje ne dođe li 3 puta na KAZNENI sud u Zagrebu do kraja ovog mjeseca - Proces protiv Vladimira Šelebaja, njegove bivše supruge i ostalih vodi se već 9 godina a suđenje je ponovno počelo 2021. nakon odluke Vrhovnog suda kojim je ukinuta presuda Županijskog suda po kojoj su osuđeni na zatvor'. No, sada nevolja sa sudovima, doduše ne zbog kaznenog procesa već dugova ima Softić. O tome svjedoči rješenje općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Naime, sutkinja Mirna Jakovac donijela je 11. studenog 2022 odluku u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Edvina Softića. Odlučivala je o prijedlogu Financijske agencije za provedbu tog postupka. Odbacila je prijedlog Fine podnesen 10. studenog ove godine kao nedopušten. Iz obrazloženja je vidljivo sljedeće: 'Odredbom članka 79. e stavak 2. Zakona o stečaju potrošača .... propisano je da će sud odbaciti prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača ako se potrošač očitovao da nije suglasan da se provede jednostavan postupak stečaja potrošača'. Nadalje se navodi kako je potrošač u svom očitovanju naveo da nije suglasan s provedbom tog postupka te je samim tim i donijela rješenje o odbačaju. Protiv tog rješenja pravo na žalbu ima potrošač u roku od 15 dana računajući od proteka osmoga dana od dana objave rješenja a o žalbi odlučuje nadležni županijski sud.