Korona pandemija i mjere koje je propisivao Krizni stožer civilne zaštite na javnu scenu iznjedrili su i neke nove aktere. Jedno od lica koje je postalo na neki način simbol otpora korona mjerama je vlasnik teretane Andrija Klarić. Nebrojeno puta proteklih godina nastupao je u medijima, na javnim skupovima, iznosio argumentirane stavove na podcastu Slobodni koji okuplja ljude koji vjeruju kako je u korona epidemije bilo više manipulacija i skrivenih interesa nego stvarne ugroze za zdravlje čovječanstva. Klarić je već platio cijenu u smislu prekršajnih presuda koje su ga sustigle. No, sada mu prijeti osobni bankrot. Financijska agencija RH napravila je prvi korak u tom smjeru. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija je 20. listopada 2023. službenim putem poslala poziv Andriji Klariću da se očituje je li suglasan da se nad njim provede postupak osobnog stečaja potrošača. 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine.

Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom' - piše u službenom pozivu.Klarić je dužan očitovati se u roku od 15 dana od dostave tog poziva ali i dostaviti popis svoje imovine. No, ako se u roku od 15 dana od dana dostave poziva ne očituje smatrat će se da je s tim postupkom suglasan te će Financijska agencija Općinskom sudu u Zagrebu podnijeti prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad njim. Klarić se, kao i svi koji se nađu u istoj situaciji, može obratiti Savjetovalištu Financijske agencije na besplatni info telefon.

U dokumentu piše: 'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1913 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.002,92 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje'.Nadalje se navode obveze koje ima Klarić. Na prvom mjestu nalazi se ovrha koju je poduzela zagrebačka javna bilježnica Vesna Pučar u ime Allianz Zagreb. U ime iste tvrtke ovrhu je upisao i javni bilježnik Mladen Ježek. Sljedeća je na popisu ovrha Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Zatim slijedi ovrha javne bilježnice Ivanke Birkić-Šarić u ime Odvjetničkog društva Budimir & Meter.

Preostaje nam vidjeti hoće li Andrija Klarić aktivirati svoj potencijal koji uživa među svojim pristašama te se riješiti dugova tako da izbjegne proceduru koja bi uslijedila ukoliko nad njim bude otvoren stečajni postupak. U tom slučaju sud bi mu imenovao stečajnog povjerenika koji bi mu otvorio zaštićeni transakcijski račun a zagrebački Općinski građanski sud bi provjeravao kod nadležnik institucija ima li i kakvu imovinu u smislu nekretnina, pokretnina, dionica, poslovnih udjela i slično.

Podsjetimo kako je Klarić trpio i sankcije dok se protivio korona mjerama Kriznog stožera. Dotad je bio široj javnosti nepoznat. Inače, Klarić ima zanimljiv background što je vidljivo iz našeg prvog članka objavljenog pod naslovom: 'OTKRIVAMO TKO JE ANDRIJA KLARIĆ Uhićeni vlasnik teretane bio je zet prvog HDZ-ovog ministra financija i sin bivšeg šefa Cibone'. Iz podnaslova je bilo vidljivo kako se ne radi o nekoj NO NAME osobi: 'Sin je pokojnog Jure Klarića, dugogodišnjeg direktora Voća, a u braku s Irenom Martinović, kćerkom Joze Martinovića, dobio je dvije kćeri'. Poznato je kako je Klarić završio na policiji više puta i zbog odluke da otvori svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci unatoč odluci o zabrani takvih djelovanja u vrijeme pandemije a protiv njega su vođeni prekršajni postupci zbog organizacije javnih prosvjeda.

O tome kako se prije tri godine borio Klarić svjedoči i naš članak iz veljače 2021. pod naslovom: 'HEROJ IZ TERETANE Andrija Klarić zbog Pipi zagorčao život kralju šećera a sada je uzdrmao Andreja (Otkrivamo nepoznate detalje iz života čovjeka koji je preko noći postao lider jer samo želi raditi a ne širiti zarazu)'. U svibnju 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'Andrija Klarić proglašen krivim za organiziranje antikorona prosvjeda, uzaludno mu vještačili mobitel jer su svi podaci obrisani'.U podnaslovu smo naveli: 'Sutkinja je prije presude pregledala sve snimke prosvjeda ali i sadržaje medija kako bi osigurala dokaze da vlasnika teretane osudi za prekršaje koji su mu stavljani na teret'. I članak iz studenog prošle godine također svjedoči o sankcijama nad Klarićem.

Objavljen je pod naslovom: 'EKSPRESNA PRESUDA Andrija Klarić osuđen zbog anticovid prosvjeda, žestoko su ga udarili po džepu'. U podnaslovu smo naveli: 'Ulični vođa otpora mjerama Kriznog stožera u Zagrebu već je drugi put osuđen u roku 5 mjeseci i to na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu'. U svakom slučaju Klarić je samo jedan od brojnih građana Hrvatske koji se bori protiv nepravdi u našem društvu ali kojeg očito pogađa i dužnička kriza koja trese našom zemljom unatoč tomu što to vladajući ne žele priznati.