Ime Vibora Volića Kalogjere dobro je znano po seksi blogerskim ispadima dok je bio u diplomatskoj službi RH u New Yorku. Podsjetimo radi se o skandalu iz 2005. koji je obilježio ali i zaključio njegovu diplomatsku karijeru. Naime, Vibor je vodio blog o tome kako je napaljen dok sjedi u diplomatskim uredima ili čeka neki sastanak. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Pod nadimkom Vibbi79 kontroverzni bivši mladi hrvatski diplomat se i 2006.godine, nakon završetka diplomatske službe  vratio pisanju bloga. Sina jedinca nekadašnje Yutelovke, poznate televizijske novinarke, bivše dopisnice iz Pariza te udovice hrvatskog diplomata Vanje Kalogjere Silvije Luks u diplomaciju je inače lansirao bivši ministar vanjskih poslova i bivši veleposlanik u Washingtonu Miomir Žužul. No, iako je imao izvrsno obiteljsko zaleđe ali i zaštitu moćnog HDZ-ovca Žužula, Viborova karijera se nepovratno strmoglavila nakon što je svoje seksualne maštarije prenio u blogosferu i to dok je primao diplomatsku plaću na teret hrvatskih poreznih obveznika. Kao bloger "Vibbi" on je na web lansirao svoje seksualne maštarije, čežnju za domovinom i djevojkom, a iz dnevnika se dalo iščitati i nezadovoljstvo poslom u državnoj službi.  

U hrvatskoj blogosferi ostale su trajno zapamćeni sljedeće rečenice, (o razini pismenosti prosudite sami): 'Petak,01.10.2004. Hmmm. Svjetska banka. H street u Washingtonu. Velikastaklena zgrada. To su oni sto nam govore sta da radimo, zbog kojih smosvi u dugovima. Ja u odijelu, piramide svugdje oko mene. Hrvatski ured pri godisnjem zasijedanju. Poslali me iz ambasade, sori veleposlanstva,kao "budi u tom uredu pa ako neko dodje pricaj malo s njima. Pazi staradis, kasnije dolazi ministar". Cumim sam u sobi, i okrecem se svakiput kad cujem korake. Nesmiju znat za ovaj blog, it is notproffesional.

A ako neko dodje, "hi how may are help you, off course,nice to see you again, oh well, Croatia is actually in Europe. Yes wedo have a sea, our foreign debt is huge, yes I know." Ja u odijelu, vecmi je pun k..., smjeskat se kad mi se neda. A moram. Ispod kosulje iodijela majica s Marleyem. Ali ovdje nis. Nesmijes sad si diplomata.Jebala me Amerika... Jebume novinari, nikad ih nisam previse volio. Pola njih su alkoholicari.Jucer bio s dva frenda s faksa na seansi. Opustio sam se kao nikadprije. Zaspo u 9. Ali fali mi zensko drustvo. Fali mi dobra pi...Jebiga kad nemash vremena, i kao ceka te draga u Zagrebu. Veze nadaljinu. Mos si mislit, vec je s drugim, zene rijetko ostajuzainteresirane za onog koga nema'.

Nakon toga Vibor se otisnuo u privatni digitalni biznis čime se i danas bavi. U međuvremenu je postao obiteljski čovjek i otac tako da su nestašna blogerska autanja iza njega. No, osim digitalnog biznisa nekoć nestašni bloger Villi ima i dodatni izvor prihoda. Iznajmljuje naime vilu svoje mame na Korčuli. U oglasu koji je dostupan na Airnb vidi se da je domaćin u vili Silvija koja se nalazi samo 20 m udaljen od plaže. Vila je inače površine 110 m2 s privatnom plažom, 3 sobe, 7 kreveta i sve to na dva kata. Kombinacija je moderog i starog i piše kako je savršena za odmor za parove s djecom ili veće grupe prijatelja. U oglasu se objekt naziva 'Vila Silvia' te piše kako se nalazi u Uvali Nova na otoku Korčula, između dvije uvale. Ističe se da je udaljena 7 kilometara od Blata i 36 kilometara od Korčule. Pristup je moguć automobilom ili brodom. Uz oglas je priložena slika domaćina - odnosno nestašnog bivšeg blogera Vilija.

Vibor Kalogjera na Airnb je postavio i slike vile Silvija na Korčuli koju iznamljuje

Reci što misliš!